18-åring siktet for trusler mot skole i Meldal

En elev ved Meldal videregående skole ble i natt pågrepet etter å ha fremsatt trusler mot skolen.

  • Kristoffer Furberg

Operasjonsleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt vil ikke kommentere hva truslene gikk ut på, men forteller at 18-åringen ble pågrepet i sin egen bopel i 04-tiden i natt.

Legger lokk på saken

Han sitter nå i avhør hos politiet.

Jacobsen opplyser at politiet ikke vil gå ut med hva truslene gikk ut på før de har avhørt lærere og elever ved skolen. Han vil ikke kommentere om pågripelsen skjedde uten dramatikk eller ei.

— Var siktede bevæpnet ved pågripelsen?

— Det kan jeg ikke kommentere, sier operasjonslederen. Politiet vil heller ikke si når eller hvordan truslene ble fremsatt, sier han til adressa.no.

Bekymringsmeldinger

Rektor Nils Slupphaug ved Meldal videregående skole sier at trusselsituasjonen var avklart før skolestart tirsdag og at skoledagen derfor forløp som normalt.

— Vi fikk bekymringsmeldinger fra flere foresatte til elever ved skolen. De hadde fått opplysninger fra våre elever som gjorde at vi varslet politiet sent i går kveld, sier Slupphaug til adressa.no.

Kriseteam

Slupphaug forteller at de elevene som var nærmest berørt av truslene ble informert om det som hadde skjedd tirsdag morgen. Skolen har nylig utarbeidet rutiner for håndtering av slike situasjoner. Et kriseteam bestående av helsesøster og skolens ledelse er nå tilgjengelige for dem som skulle ønske å snakke om saken.

Det er rundt 350 elver og 80 ansatte ved Meldal videregående skole.

— Vi har ikke hatt noen opplysninger som skulle tilsi at denne eleven kunne fremsette slike trusler. Det kommer som en stor overraskelse, sier Slupphaug.

Skoletrusler

Det har vært mange trusler mot skoler i Norge det siste året. Den 2. april ble tusen elever evakuert fra Glemmen videregående skole i Fredrikstad etter at en 17-åring sendte en e-post med truende innhold.

I mai ble det ringt inn en trussel mot Smiodden ungdomsskole i Stavanger. Fem unge menn ble pågrepet i saken. I 2007 ble en video med trusler mot Erdal ungdomsskole ved Bergen lagt ut på internett.