Norge

Norsk rekord fra Vukicevic

Christina Vukicevic løp inn til ny norsk rekord på 100 meter hekk i Hengelo.

Christina Vukicevic er i knallform og satte norsk rekord på 100 meter hekk med tiden 12,74 under et stevne i Nederland mandag.

Hun hadde selv den gamle rekorden på 12,87. Den ble satt på Bislett for en drøy uke siden. Den norske løperen vant løpet i Hengelo i 1,2 sekundmeters medvind, altså godt innenfor rammene for det som er godkjent.

Jamaicas Lacena Golding-Clarke ble toer i løpet, men hun ble slått av det norske håpet med fire hundredeler og løp inn til 12,78. Tredjeplassen gikk til canadiske Priscilla Lopes-Schliep med 12,87.

Den canadiske jenta har årsbeste i verden i år med 12,52, så det er en prestasjon av Vukicevic bare å slå henne, særlig når en vet at den norske jenta startet sesongen med en personlig rekord på 13,05 sekunder.

Etter mandagens 100 meter hekk ligger Vukicevic på delt femteplass i verden i år.

– Nå begynner det virkelig å komme seg. Løpet i Hengelo var imponerende, og det gjør ikke prestasjonen mindre at hun løp i bane én. Det er vanligvis ikke noen fordel, for de beste pleier jo å løpe i de midterste banene, sa sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet til NTB.

– Det forteller også om et sterkt løp at hun slo Lopes-Schliep som har årsbeste i verden til nå denne sesongen, la Nilsen til.

– Løpet mandag så veldig bra ut. Christina hadde fint trykk hele veien, og hun begynner å presentere seg på et nivå som tilsier at hun kan være med og kjempe om en finaleplass på korthekken i Berlin-VM i august, slo Ronny Nilsen fast.