Norge

To voksne og syv barn involvert i ATV-ulykke i Øystese

To kvinner og et barn er sendt til sykehus etter at en ATV veltet og rullet ned en skråning i Øystese i Kvam. Seks andre barn ivaretas på stedet.

To kvinner og et barn er fløyet eller kjørt til sykehus etter at en ATV med to voksne og sju bar veltet og rullet ned en skråning i Øystese i Kvam. De seks andre barn blir undersøkt hos lokal legevakt.
  • NTB-Vilde Skorpen Wikan

– Alle tre var våkne og beviste da de ble kjørt og fløyet fra stedet, opplyser operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

En av kvinnene og et barn er fløyet til Haukeland universitetssjukehus med luftambulanse. Den andre kvinnen kjøres til Haukeland med ambulanse, opplyser Ann-May Garen ved lensmannskontoret i Kvam, Samnanger og Tysnes til Hordaland Folkeblad.

De øvrige barna blir undersøkt på den lokale legevakta. De sju barna er mellom 3 og 10 år gamle, opplyser Rebnor.

Trillet nedover

Politiet fikk melding om hendelsen i Kjosåsvegen nordøst for Øystese klokka 13.18 lørdag.

– ATV-en med to voksne og sju barn har antakeligvis havnet utenfor veiskulderen og trillet nedover. Ulykken skal ha skjedd inne på en gårdsplass, på privat vei, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen til Bergens Tidende.

Ble kastet av

– Alle har blitt kastet eller hoppet av, mens ATV-en trillet videre. En voksen er mest skadd. Den andre voksne og de sju barna er lettere skadd og i sjokk, legger han til.

Det ble sendt to luftambulanser og et redningshelikopter til ulykkesstedet.

Øystese ligger i Kvam kommune i Vestland.