Kvinnepanelet forsøkt <br/>skremt til taushet

Noen prøver å true og sjikanere dem til å tie stille. Men Kvinnepanelet nekter å gi etter. Nå legger det frem sin rapport.

Der er noen som ikke liker Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken's kvinnepanel og prøver få dem til å tie stille.
  • Stein Erik Kirkebøen

Les også:

  • Nettmøte:
    Det burde være uproblematisk for et regjeringsoppnevnt panel å legge frem en rapport, men det er det ikke. Ikke når aktørene er kvinner. Flere av Kvinnepanelets medlemmer har vært utsatt for alt fra sjikane til det som oppfattes som alvorlige trusler.

— Det er riktig, men jeg sier ikke noe mer før dagens pressekonferanse som kommer til å bli ganske annerledes, var alt panelets leder, Loveleen Brenna, ville si i går kveld.

Etter hva Aftenposten erfarer, handler det om alt fra sjikanøse kommentarer i forbindelse med artikler i nettaviser til trusler som er så alvorlige at aktører er skremt vekk fra den offentlige scene.

Den profilerte komikeren Shabana Rehman Gaarder og studentlederen Bushra Ishaq skal være blant dem som er blitt utsatt for alvorlige trusler.

Kontroversielt

Kvinnepanelet har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser den siste tiden, blant annet at ektepar som skilles,

Les også

Foreslår å frata menn pensjon

, og at

. Men det er ikke sikkert at det er meningene som provoserer mest.

— Det er en suppe som består av en blanding av mye, men jeg har inntrykk av at sjikanen og truslene mer er kommet som en reaksjon på at modige kvinner i det hele våger å stå frem i offentligheten med klare meninger, enn akkurat innholdet i meningene, sier et av panelets medlemmer.

— Disse anonyme kreftene later til å ville skremme kvinner ut av offentligheten.

I dag presenteres rapporten. Samtidig vil det bli tatt et oppgjør med holdningene som skjuler seg bak sjikanene og truslene.

Andre saker: