Norge

Stansen i direkteflyginger fra Storbritannia videreføres til 2. juledag

Norge viderefører stans i direkteflyginger fra Storbritannia fram til og med 2. juledag. Flystansen kan bli videreført til over nyttår, opplyser regjeringen.

Parkerte Norwegian fly på Oslo Lufthavn. Avinor har stengt ned Pir Nord på Oslo Lufthavn, med både innenriks og utenlandstrafikk som følge av koronapandemien. Nå får heller ingen direktefly fra Storbritannia landde Foto: Stian Lysberg Solum

 • NTB-Anders R. Christensen

Stansen i direkteflyginger opprettholdes for å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia, skriver regjeringen i en pressemelding onsdag formiddag.

– Vi ønsker mer tid til å skaffe mer kunnskap om virusvarianten og forhindre spredning i Norge. Hvis denne varianten av viruset ikke finnes i landet, vil det være store helsemessige gevinster ved å stenge det ute, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Vurderer ytterligere videreføring

Det var mandag denne uken at regjeringen innførte et 48 timers forbud mot å fly passasjerer fra Storbritannia til Norge. Det skjedde etter at en ny koronavirusvariant som anslås å være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige varianten har spredt seg i London og Sørøst-England den siste tiden.

– Vi ønsker mer tid til å skaffe mer kunnskap om virusvarianten og forhindre spredning i Norge, sier helseminister Bent Høie om bakgrunnen for vedtaket. Foto: Ørn E. Borgen

Høie sier at det er viktig å vurdere situasjonen løpende for å iverksette de riktige tiltakene. EU-kommisjonen anbefalte tirsdag medlemslandene å oppheve reiserestriksjonene overfor Storbritannia.

Helsedirektoratet har fått i oppdrag å vurdere om stansen i direkteflyginger skal videreføres fram til 2. januar. Direktoratet blir også bedt om å vurdere EU-kommisjonens anbefalinger.

Les også

Britiske forskere bekymret: Ny virusvariant kan være mer smittsom for barn

– Norge er blant landene med de aller strengeste innreiserestriksjoner i Europa. Vi jobber nå med å få på plass et system for elektronisk registrering av alle reisende, som vil komme i tillegg til krav om negativ test og ti dagers karantene, sier Høie.

Flyr med last til Norge

Det er satt opp flere flyginger fra Storbritannia til Norge onsdag.

SAS har blant annet fly som ankommer Oslo lufthavn Gardermoen fra London og Manchester onsdag ettermiddag, men pressesjef John Eckhoff opplyser til NTB at disse flyene kun vil frakte last og ikke passasjerer.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Storbritannia
 3. Norge
 4. EU
 5. Fly

Koronaviruset

 1. NORGE
  Publisert:

  Mange unge søker hjelp. Politiet bekymret for utenforskap og ensomhet.

 2. NORGE
  Publisert:

  Fra mandag må reisende koronateste seg på grensen. Ellers vanker bøter.

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Mandag legger hun frem nye tiltak. Jeg tror jeg vet hva hun vil si.

 4. NORGE
  Publisert:

  Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge

 5. VERDEN
  Publisert:

  For ett år siden var det knapt kjent. Nå er to millioner mennesker døde av koronaviruset.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Direktestudio: Koronaviruset