Norge

- Tastaturet skitnere enn dosetet

Åpne kontorlandskap kan være en trussel mot helsen din.

Smittebærer: Kvinner har tre-fire ganger så mange bakterier rundt seg på jobben. Og PC-tastaturet flommer gjerne over av bakterier. TOR G. STENERSEN

 • Martin K. Andersen

Forbrukergruppen Which? i London hevder det er resultatet av deres undersøkelser av tilstanden i sitt eget kontorlandskap, skriver BBC. 33 tastaturer ble sjekket. Fire av disse var å regne for en trussel mot helsen til eieren. Ett av tastaturene hadde flere bakterier enn et toalettsete hos firmaet som ble testet. Personer som jobber i åpne kontorlandskap er spesielt utsatt. Ekstra stor fare er det om flere personer benytter samme tastatur. — Hvis noen som jobber samme sted som deg er forkjølet, er sannsynligheten stor for at du smittes gjennom tastaturet. PC-tastaturer er mer eller mindre et speilbilde av innholdet i nesen og magen din, sier Dr. Peter Wilson ved University College London Hospital til BBC Radio 5 Live. En av verstingene innen skitne tastaturer, er din travle kollega som spiser lunsjen sin mens han jobber. Brødsmuler mellom tastene gjør vekstforholdene ekstra gode for bakteriene.

Kvinnene har flest bakterier

Men det er ikke bare tastaturet som kan gjøre deg syk. Forskning ved Universitet i Arizona avslørte i fjor at den gjennomsnittlige kontorpulten er vertskap for 400 ganger så mange bakterier som et gjennomsnittlig toalettsete på den samme arbeidsplassen. Samtidig viste undersøkelsene at kvinner, sammenlignet med menn, har tre til fire ganger så mange bakterier ved sin arbeidspult.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Helse

Relevante artikler

 1. NORGE

  Bakteriefunn betyr inntaksstopp på brannskadeavdelingen i Bergen

 2. REISE

  Trodde du disse ble vasket daglig? Vi sjekket. – Ekkelt.

 3. NORGE

  Kvinne døde på Haukeland - reagerte ikke på antibiotikabehandling

 4. BOLIG

  – Derfor er det ikke farlig om du går inn med skoene på

 5. NORGE

  Spedbarn døde etter smitte av tarmbakterie på sykehus

 6. NORGE

  Lite barn døde i Oslo etter å ha blitt smittet av E. coli-bakterien