Du trenger bare huske ett passord

Heldigvis finnes det programmer som kan huske passordene dine for deg.

Et passord holder. Resten kan spesialprogrammer huske på for deg.

LES OGSÅ:


Du må ha passord for å logge inn på PC-en, lese e-post, chatte, handle varer på Internett, bruke programmer på jobben, logge inn i nettbanken og kommunisere med venner på Facebook, Nettby, Blink eller andre nettsamfunn.

I tillegg må du huske koder til forskjellige bankkort, inngangskort. mobiltelefonen og sykkellåsen. Og som om ikke det er nok, bør ingen av kodene eller passordene være like.

Det begynner å bli i overkant mange passord å huske. Heldigvis finnes det programmer som kan huske dem for deg — ja, de kan til og med passe på dem for deg. Flere gratis nedlastbare programmer fungerer som en slags safe for passordene dine. Her kan du lagre alt du trenger å huske av forskjellige passord.

Passordene beskyttes av ett hoved-passord - som er det eneste du trenger å huske. Desto viktigere er det selvsagt at dette passordet er sikkert og at du ikke glemmer det.

Lifehacker.com har laget en liste over gratis programmer og tjenester som hjelper deg med å holde orden på alle passordene:

Er de trygge å bruke? "Programmer som Apple's Keychain og Palm's Secure Desktop, bruker sterk kryptering for å beskytte passord som «huskes». Denne typen programmer kan være greie å bruke til å holde styr på passord dersom du føler at du har for mange å huske," anbefaler Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Mer informasjon om passord:

Les flere gode råd fra NorSIS om valg av passord her .

Datatilsynet advarer mot kritikkverdig håndtering av passord.

Microsoft har også samlet noen gode råd om hvordan du lager og bruker sterke passord.

Les også fra Forbruker.no: En av ti lurt på nett | Topp ti passord

Flere passordlagrings-programmer her

Har du prøvd noen av disse tjenestene/programmene? Hva syns du? Vil du anbefale noen av dem? Fortell i kommentarfeltet over.

Det er lett å bli frustrert av alle passordene man skal huske på.