Norge

Kokkens grilltips

Det er ikke hokus pokus å få til god grillmat.

  • Randi Johannessen
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Les også:

Les også

Dropp kullsvarte pølser

Les også:

Les også

PAH og HA i grillmat


  • Ikke svi kjøttet: Flytt maten ofte og følg godt med.
  • Ved bruk av kullgrill er det viktig å ikke legge på maten for tidlig. Vent til kullet har hvit aske utenpå.
  • Del grillen i to: En varm sone, der kullet ligger, og en kjølig sone dit kjøttet kan flyttes.
  • Anbefalt høyde mellom varmekilde (kull) og maten er 10-15 centimeter.
  • Unngå at fett eller eller marinade drypper. Fettet tar fyr og det dannes skadelige stoffer.
  • Mariner kjøttet minst en halv dag før det grilles. Pensling er gir ikke mye smak. Legg heller en god barbequesaus på tallerkenen til dip.
  • Rene grillrister er viktig.
  • Ved steking av fisk og kjøtt surret i bacon er det viktig å la maten ligge så lenge at det dannes en stekeskorpe. Da faller det ikke fra hverandre.
  • Bruk grilltermometer til store stykker kjøtt. Da blir det perfekt.
  • Engangsgriller gir flekkvis varme og har svært liten avstand mellom kullet og maten. Derfor er det viktig å følge godt med på maten.
  • Ikke la engangsgriller ligge. Det er forsøpling. Det finnes gode bærbare griller til en billig penge.
    Kilde: Bjørn Tore Teigen og Matportalen.no.

Les også

  1. Dropp kullsvarte pølser

Pølsemaker Bjørn Tore Teigens store lidenskap er grilling. Nakkekotelettene blir saftige og smakfulle når Teigen står ved grillen.

Les mer om

  1. Helse