Tre personer omkom i dødsulykke på riksvei 7 i Hallingdal

Tre personer omkom etter en kollisjon mellom en lastebil og en personbil på riksvei 7 i Flå kommune i Hallingdal mandag kveld.

Redningsmannskaper drev opprydningsarbeid på stedet tirsdag morgen.

Politiet bekreftet først at det var snakk om en dødsulykke, men på direkte spørsmål mandag kveld ønsket ikke politiet å kommentere om det var flere omkomne.

Tirsdag morgen bekreftet politiet at tre personer mistet livet. Politiet har så langt ikke gått ut med kjønn og alder på de omkomne.

– De er ennå ikke formelt identifisert, derfor kan vi ikke gå ut med informasjon ennå, sier politistasjonssjef Brit Fyksen i Hallingdal.

Politiet og nødetatene fikk melding om ulykken rett sør for Gulsvik klokken 22.21. Ulykkesstedet er ca. 50 kilometer nordvest for Hønefoss.

Operasjonsleder Merete Kvaal i Sørøst politidistrikt sa mandag kveld at det var to kjøretøy involvert, men hvor mange som var i de to bilene, ville hun ikke si noe om. Politiet vil tirsdag ikke si noe om tilstanden til sjåføren av lastebilen.

– Det var ikke noe vi kunne gjøre

En bilfører som kom til stedet rett etter ulykken, fortalte til Aftenposten på stedet at det begynte å brenne i personbilen etter ulykken.

Politiet opplyser til VG at alle de tre omkomne satt i personbilen.

– Det var ikke noe vi kunne gjøre, sier sjåføren til Aftenposten.

Det var godt vær og tørr veibane på ulykkesstedet. Kollisjonen skjedde i en slakk sving. Det er ikke forbikjøring forbudt på stedet og fartsgrensen er 80 kilometer i timen.

Kriminalteknikere fra politiet arbeidet utover natt til tirsdag på ulykkesstedet sammen med flere politipatruljer, mannskaper fra brannvesenet og Veivesenet.

Politiet opplyser at de har avhørt folk på stedet og skaffet seg et bilde av hendelsesforløpet.

Krimteknikere på stedet i natt

– Krimteknikerne var fremme klokken 03.30. De har akkurat startet sitt arbeid på stedet, sier operasjonsleder Kvaal til NTB like etter klokken 04.00 natt til tirsdag.

Både lastebilen og personbilen havnet gjennom autovernet og ned en skråning. Lastebilen endte så langt ned i skråningen at den nesten ikke var synlig fra veien.

Riksvei 7 er stengt i begge retninger etter ulykken. Ifølge politiet vil veien være stengt en god stund.

– Dette kan ta tid, bilene skal berges og veien skal ryddes, sier operasjonslederen.

Vegtrafikksentralen melder at personbiler kan benytte omkjøring via fylkesvei 2900, men tunge kjøretøy må kjøre via E16.