Tronarving Ingrid Alexandras tale på festmiddagen

Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag feires med festmiddag på Deichman bibliotek i Bjørvika torsdag. Her er talen hun holdt under festmiddagen.

Prinsesse Ingrid Alexandra med statsminister Jonas Gahr Støre til bords under regjeringens festmiddag i anledning prinsessens 18-årsdag.
  • Aftenposten

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra

Tale under regjeringens festmiddag på Deichman Bjørvika – i anledning feiringen av Prinsessens 18-årsdag

16. juni 2022

Stortingspresident

Statsminister

Justitiarius,

Kjære alle sammen,

Jeg vil gjerne starte med å si tusen takk for denne fantastiske feiringen. Det å bli tatt imot av Torshovkorpset og jentekoret var så fint, og dere var utrolig flinke.

Det var også virkelig magisk å høre på Delara og Ina Svenningdal nede i tredje etasje.

Takk til alle om har bidratt til å gjøre denne kvelden til en opplevelse både for meg, og alle som er her i dag. Jeg vil også gjerne takke alle gjestene som har kommet fra hele landet. Opplevelsen blir enda mer verdt når jeg har så mange å dele den med.

Jeg synes det er veldig fint at dere har valgt Deichman som ramme her i kveld. Her kommer folk dag inn og dag ut for å låne bøker, jobbe med skole, og være sosiale. Jeg har selv vært her flere ganger, og det er blitt et så fint sted.

Jeg vil veldig gjerne si takk for sist. Både til deg statsminister, til stortingspresidenten og justitiarius. Dere tok meg så godt imot da jeg besøkte de tre maktene i forbindelse med myndighetsdagen min.

Det ble en lærerik dag, og jeg fikk møte mange fine og hyggelige mennesker.

Besøkene ble virkelig en påminnelse om hvor heldige vi er her i Norge.

En påminnelse om demokratiet vårt, og det trygge styringssystemet vi har. Det vi nordmenn har bygd opp over lang tid, og som vi fortsetter å utvikle, og beskytte, hver dag.

Jeg føler meg veldig heldig som har fått vokse opp i et land der vi har tillit til hverandre, og der vi i fellesskap prøver å finne gode løsninger. Løsninger som gjør at flest mulig skal ha det best mulig.

Det er et prinsipp som det er viktig at vi i Norge ivaretar.

Tillit skapes ikke av enkeltpersoner, politikere eller institusjoner alene.

Det skapes av oss alle – i fellesskap.

Det er jeg glad for at jeg deler med dere, og alle som bor i landet vårt.

Igjen vil jeg si tusen takk for gaven.

Jeg ønsker alle en fortsatt god kveld.

Jeg gleder meg i hvert fall.

Tusen takk.