Norge

Setter flere helikoptre i beredskap mot skogbrann

På grunn av økt skogbrannfare flere steder i Norge setter Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inn ekstra helikoptre i beredskap flere steder i helgen.

Det er stor fare for skogbrann i store deler av landet og DSB har styrket beredskapen med flere helikoptre denne helgen. Bildet er fra en skogbrann på Romsås i Oslo forrige uke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • Stine Barstad
    Journalist

Det vil være fem skogbrannhelikoptre i beredskap rundt om i landet denne helgen, fra fredag 10. juni til søndag 12. juni. Ett på Torp, ett på Kjeller, ett ved Haugesund og to på Værnes, skriver NRK.

– Den siste uka har vi vært ute og bidratt i slokking av flere branner på Østlandet, og for to uker siden deltok vi i kampen mot en brann i Rissa i Sør-Trøndelag, forteller Geir-Vidar Sørheim, administrerende direktør i Helitrans AS til Trønder-Avisa.

I snøfrie og lavereliggende strøk, særlig på Østlandet, er det nå stor fare for gress-, lyng-, kratt- og skogbrann, heter det fra DSB.

På Yr varsles det om fare for skogbrann over store områder sørøst i Norge helt opp til trøndelagsfylkene. Spesielt i Oppland meldes det om stor skogbrannfare mange steder. Også i Hedmark er det svært tørt i naturen i store områder.

Senest denne uken brant det i skogen i to områder ved Romsås i Oslo. Brannmannskapene strevde i flere timer før de fikk kontroll over brannen..