Sjenerte er aktive <br/>på nettsamfunn

Er vi så sjenerte at vi må kommunisere over nett?
  • Nordmenns blyghet er årsak til Facebook-feberen.

LES OGSÅ OM FACEBOOK:


— Skandinavia ligger øverst når det gjelder trender for internettbruk og mediaspace, sier tidligere Microsoft-antropolog Anne Kirah, som ifølge Dagens IT mener at nordmenn ikke tør å se fremmede i øynene på trikken, og at det er noe av årsaken til at nettet blir så viktig for dem.

Facebook-feber

— Der kan vi ta kontakt, sier hun til Dagens IT.

— En 14-åring fra Finnmark kan ha 20 medelever på skolen, og 150 buddies på nett. Det blir et helt annet liv, sier antropologen.

Etter at Facebook-feberen kom til Norge denne våren har nettsamfunn eller såkalte communities nærmest blitt allemannseie. Og nå er det ikke lenger bare ungdommen som er aktive i de virtuelle samfunnene. Gjennomsnittsbrukeren blir stadig eldre. Les mer om nordmenn og nettsamfunn her.

Populært

Grunderen bak det populære nettsamfunnet, Mark Zuckerberg (23) er tilbudt nærmere fem milliarder dollar for Facebook.

I september 2006 åpnet nettverket for alle og nå er over 20 millioner blitt medlemmer av nettsamfunnet. Nettverket "Norway" har fått over 270.000 medlemmer mot 3000 medlemmer i begynnelsen av året.

Nettsamfunn har fått en dominerende plass i mange nordmenns liv

Hva mener du? Er nordmennn så sjenerte at vi må bruke nettet til å kommunisere med andre? Skriv en kommentar i feltet til høyre.