Norge

Kvinnen (71) som ble tatt med 100 kilo hasj, er død

Den 71 år gamle nederlandske kvinnen og hennes 68 år gamle samboer ble stoppet i Bergen 5. september.

55 kg hasj ble funnet under en plate i bagasjerommet. Da tollerne undersøkte bilen foran, fant de ytterligere 45 kg av det narkotiske stoffet. Foto: Tollvesenet

  • Bergens Tidende

Politiadvokat Rudolf Christoffersen opplyser at kvinnen døde på Haukeland universitetssykehus fredag kveld, skriver Bergens Tidende.

  • Eldre ektepar hadde bilen full av hasj

Tre dager før hadde hun vært i et bevisopptak i Bergen tingrett der hun fortalte om flere turer til Norge med samboeren i løpet av 2017. Kvinnen skal ikke ha visst hva som var i bilen, og hun nektet straffskyld.

Uten helseforsikring

- Da hun var uhelbredelig syk, forsøkte politiet å legge til rette for at hun kunne returnere til Nederland. Det lot seg dessverre ikke gjøre fordi hun ikke hadde helseforsikring, og ikke var bosatt i Nederland. Hennes datter får bistand med å returnere kisten til hjemlandet, sier Christoffersen.

Rekordbeslag

Det var da paret ankom Bergen med danskebåten 5. september Tollvesenet stoppet bilen. De fant 100 kilo hasj gjemt i bilen. Den nederlandske kvinnen (71) og den nederlanske mannen (68) ble pågrepet.

– Dette er uten tvil det største hasjbeslaget vi har hatt i Bergen, sier Åge Skår, seksjonssjef ved grensekontroll Bergen til BT.

Fortsatt i varetekt

Kvinnens 68 år gamle samboer sitter fortsatt i varetekt, og politiadvokat Rudolf Christoffersen opplyser at politiet etterforsker saken videre.

Hasjen som ble funnet i parets bil antas å ha en gateverdi på cirka 11 millioner kroner hvis det selges i brukerdoser.

Politiet antar stoffet var ment for narkotikamarkedet i Bergen.