UDI krever ikke kors fjernet likevel

Utlendingsdirektoratet (UDI) snur og vil likevel ikke kreve at steder som huser asylsøkere, skal fjerne kors og andre religiøse symboler.

tasta bedehus.jpg

— UDI ønsker at beboere i asylmottak skal få mulighet til å praktisere sin religion eller sitt livssyn på nøytral grunn. Vi vil likevel ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler, skriver UDI i en pressemelding mandag.

— Vi ser at punktet om religionsnøytralitet i noen tilfeller har blitt dratt for langt. Vi vil ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler, heter det videre.

**Les om Mina Gjerde fra Bolkesjø:

Les også

- Bygdesamfunnet vårt blir ødelagt, det blir for mange flyktninger

.**

Ikke kjent at asylsøkere har klaget

UDI understreker at de ikke er kjent med at asylsøkere har bedt om at religiøse symboler fjernes.

Samtidig krever UDI at det ikke skal foregå aktiv forkynnelse av noe slag i asylmottak eller akuttinnkvartering for asylsøkere.

Så sent som søndag gjorde UDI det klart overfor avisa Dagen at retningslinjer for religiøse symboler ikke endres og at direktoratet ikke kom til å gå bort fra praksisen. I UDIs regelverk heter det at «rommet som tilbys asylsøkerne, skal være religionsnøytralt, og det skal kunne disponeres av alle beboere som ønsker det».