VG: Opplysninger om at norsk IS-kriger skal være død

Forsvareren til det mest profilerte IS-medlemmet fra Norge, Bastian Vasquez, sitter på opplysninger om at han kan være død.

Bastian Alexis Vasquez (25) fra Skien dro til Syria høsten 2012.

Det melder VG.

Det er ifølge avisen hans advokat John Christian Elden som formidler dette i en offentlig tilgjengelig kjennelse fra Oslo tingrett.

I kjennelsen går det frem at Elden har mottatt opplysninger om at Vasquez skal vært død. Elden kan imidlertid ikke bekrefte opplysningene selv:

— Jeg har hørt det samme som VG, men kan ikke bekrefte det, skriver advokaten i en SMS til Aftenposten.

Bastian Alexis Vasquez (25) fra Skien dro til Syria høsten 2012, etter å ha vært et aktivt medlem av ekstremistgruppen Profetens Ummah i Oslo.

PST frøs alle bankkontoer

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frøs alle bankkontoer som tilhører det norske IS-medlemmet Bastian Alexis Vasquez (25) fra Skien i november 2014.

PST har gått rettens vei for å sikre fortsatt frys av DNB-kontoen til 25-åringen, men i et brev til Oslo tingrett 17. juli trekker Elden i tvil om det egentlig er noen siktet i saken fordi han har opplysninger om at Vasquez skal være avgått ved døden.

Etterlyst for terrorvirksomhet

PST startet etterforskning da Vasquez publiserte en video fra grenseområdene mellom Irak og Syria i 2014.

Han er etterlyst av Interpol for terrorvirksomhet.

PST sier til VG at de ikke kan kommentere hvorvidt Vasquez er død, men at de gjerne undersøker eventuelle opplysninger som Elden sitter på

Aftenposten kommer tilbake med mer