Politiet: Alle mistenkte etter Lambertseter-brannen er under 15 år

Politiet jobber ut fra at den eksplosive brannen på Lambertseter videregående skole var påsatt. Alle de mistenkte er under den kriminelle lavalderen.

Gymsalen på Lambertseter videregående skole i full fyr Video: Guro G. Stavrum

Mandag begynte det å brenne i gymsalen på Lambertseter videregående skole. Det store bygget som ligger adskilt fra resten av skolen, ble raskt overtent og totalskadet i den kraftige brannen.

Nå sier politiet at hypotesen om at brannen er påsatt, er styrket.

– Den innledende etterforskningen av brannen har styrket hypotesen om at brannen er påsatt. Politiet kan ikke gå ut med flere detaljer i saken før vi har foretatt flere etterforskningsskritt, sier Lene Moen, fungerende leder ved seksjon for etterforskning i enhet øst i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Torsdag sier politiet at etterforskningen pågår for fullt og saken etterforskes bredt. Det er gjennomført en rekke vitneavhør, kriminaltekniske undersøkelser, undersøkelse av elektroniske spor og gjennomgang av tips.

Gymbygget på skolen ble totalskadet i brannen.

Flere mistenkte

Politiet har flere mistenkte i saken. Disse er mindreårige og under den kriminelle lavalder. De mistenkte er blitt avhørt og blir fulgt opp videre, ifølge politiet.

Bygningen var lenge overtent, og det var mye røyk på stedet. Naboer ble bedt om å lukke vinduer. Det var ikke undervisning i bygget da brannen startet. Ingen personer ble skadet eller savnet i brannen.

Cecilie Thoresens vei, som går forbi skolen, var stengt i begge retninger i en lengre periode som følge av brannen.

Lørdag kveld fikk en barnehage på Haugerud omfattende skader i en brann. Politiet sa tirsdag at det ikke er noe som tyder på at det er noen sammenheng mellom brannene.