Norge

Politimann i koma etter eksplosjon på skytebane

En politimann er alvorlig skadd etter en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland. Politiets etterforskere er på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politimannen som ble alvorlig skadd i en eksplosjonsulykke på politiets skytebane i Birkenes tirsdag, er lagt i koma og må gjennom nye operasjoner.

  • og NTB

Politimannen pådro seg alvorlige skader på politiets øvingsarena på Flakke Loner i Birkenes like før klokken 10 tirsdag formiddag. Senere på dagen ble han fløyet til Ullevål sykehus i Oslo, der han gjennomgikk nye operasjoner.

– Han blir holdt i kunstig koma et par dager for å unngå smerter og hvile kroppen, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Politimannen skal onsdag gjennom flere nye operasjoner, bekrefter politimesteren.

Spesialenheten for politisaker ønsker ikke å si noe om alder på politimannen, hvilken rolle han hadde under øvingen, eller hva slags øvelse som foregikk da ulykken skjedde.

– Men det var en eksplosjonsulykke, bekrefter etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten overfor NTB onsdag.

Spesialenheten opplyste tirsdag at de har opprettet sak med hjemmel i straffelovens paragraf 188, som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver.

Ifølge TV 2 var det 16 polititjenestemenn og instruktører til stede da ulykken skjedde, men dette vil ikke Spesialenheten bekrefte.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge de faktiske forhold og vurderer å komme med en uttalelse om saken i løpet av dagen, sier Gulseth.

Spesialenheten for politisaker har ansvaret for etterforskningen av saken. Bombegruppen i Oslo politidistrikt har undersøkt åstedet i samarbeid med kriminalteknikere fra Kripos. Dette arbeidet er ikke avsluttet.