Norge

Gjermund Cappelen anker dommen på 15 år. Mener han fikk for lite i strafferabatt.

Narkotikasmugleren Gjermund Cappelen anker dommen han fikk i Oslo tingrett.

Gjermund Cappelen anker dommen på 15 år. Hans forsvarer Benedict de Vibe prosederte på 10 års strafferabatt i Oslo tingrett. Eks-politisjef Eirik Jensen fikk 21 år for korrupsjon og narkotikasmugling i den samme saken.
  • Jan Gunnar Furuly
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, bekrefter overfor VG at 50-åringen ønsker ny rettslig belysning av saken i lagmannsretten. Han ble 18. september dømt til 15 års fengsel i Oslo tingrett.

– Jeg har vært stemplet som en lystløgner og tyster uten snev av troverdighet. Denne dommen gir meg faktisk en slags oppreisning. Det er det også andre som har fått, sa Cappelen nylig til Aftenposten.

  • Les også: Eirik Jensen fikk 21 års fengsel av tingretten

Benedict de Vibe la ned påstand om ti års strafferabatt for Cappelen under sin sluttprosedyre i mai.

Ankesak først i 2019

I den samme saken ble eks-politisjef Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til narkotikasmugling.

Ankesaken mot de to kan tidligst komme opp i Borgarting lagmannsrett i 2019, fordi de involverte advokatene er opptatt med andre saker frem til da. Inntil det foreligger rettskraftig dom sitter Gjermund Cappelen fengslet, mens Eirik Jensen får bo hjemme som en foreløpig fri mann.

Les mer om

  1. Eirik Jensen-saken
  2. Oslo
  3. Oslo tingrett
  4. Eirik Jensen
  5. Korrupsjon
  6. Krim