Norge

Økokrim ransaket meglerhus – flere personer siktet

Økokrim har gjennomført en ransaking av meglerhuset Nordic Securities og siktet flere personer for økonomisk kriminalitet.

Økokrim har gjennomført en ransaking av meglerhuset Nordic Securities, og siktet flere personer for økonomisk kriminalitet. Førstestatsadvokat Trude Stanghelle fører saken for Økokrim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • og NTB

Førstestatsadvokat Trude Stanghelle sier til TV 2 at bakgrunnen for aksjonen var en anmeldelse fra Finanstilsynet.

Personene ble pågrepet forrige uke, mens Økokrim foretok ransakelser i Oslo og Bergen. Forholdet de er siktet for, skjedde for noen år siden, ifølge DN

– Vi kan bekrefte at Økokrim har gjennomført ransakinger i Oslo og Bergen i forrige uke, sier Stanghelle. Hun vil ikke si noe om hvor mange som er siktet, eller hvilke stillinger i selskapet disse hadde.

– Vi gjennomfører nå avhør og går gjennom databeslag og andre ting vi beslagla under ransaking, sier Stanghelle.

Meglerhuset mistet lisensen til å yte investeringstjenester for et år siden fordi de systematisk brøt bestemmelser i verdipapirloven, ifølge Finanstilsynet. Blant annet skal de ha solgt aksjer i sitt eget selskap til kundene.

Finanstilsynet har vært hard i kritikken mot meglerhuset, og Nordic Securities' klage på at konsesjonen ble inndratt, ble ikke tatt til følge.

Ifølge tilsynet tapte 270 av 300 kunder penger på investeringene gjennom meglerhuset, samtidig som stadig handling gjorde at honorarene gikk i taket.

Les også

  1. Boligbygg vil snart vurdere å kjøpe boliger igjen - granskingen av tidligere kjøp for 1,4 milliarder fortsetter

  2. Saken mot Ap-politiker Rune Olsø henlagt

  3. Tidligere NHO-tillitsvalgt tiltalt for svart arbeid på Stortinget

  4. Økokrim: Flere milliarder forsvinner ut av landet uten tilsyn

Les mer om

  1. Økonomisk kriminalitet
  2. Økokrim
  3. Nordic Securities
  4. Finanstilsynet