Norge

Odins soldater sendt hjem

Ti medlemmer av Odins soldater fikk pålegg om å ta av seg hettegenserne eller forsvinner fra Tønsberg sentrum sent lørdag kveld.

  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

— Det er politiet som håndhever ro og orden. Vi behøver ikke hjelp av uniformerte grupper, sier operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold-politiet.

Dette er tredje gang på få uker at gruppen møter motstand fra politiet.

De har forsøkt å marsjere i byer som Drammen, Sarpsborg, Fredrikstad og Tønsberg, men politiet over hele landet har nå én felles instruks hvor gruppen skal få beskjed om å fjerne uniformeringen eller å forlate sentrum.

Flere med kriminell bakgrunn

Gruppen legger ikke skjul på at flere av medlemmene tidligere er dømt for alvorlig kriminalitet, men de mener selv at dette bare gjør dem bedre i stand til å trygge det norske samfunnet.

Et medlem har også malt «Innsatsleder» på siden av sin privatbil. Dette er den samme benevnelsen som politiet bruker på bilen til de som styrer politiets tropper ute i felt.

Bortvist i hettegensere

Gruppens leder, Steffen Larsen fra Stokke i Vestfold, er frustrert:

«Politiet nekter oss gå med svart genser med lik skrift. De gir oss pålegg om å høre på dem i henhold til norsk lov. Uansett om det de gir oss pålegg om er lov eller ikke så velger vi selvfølgelig å høre på politiet når de oppfører seg sånn», skriver Larsen i en sms til Aftenposten.

Les også

Soldiers of Odin vil inn i Brønnøysundregistret