Norge

Siktet for drapsforsøk på Holmlia - gikk bakveien inn til politiet

En mann i 20-årene som var internasjonalt etterlyst etter tirsdagens skyting på Holmlia senter erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om drapsforsøk.

Politiet rykket ut etter at det ble løsnet skudd like ved Holmlia senter.
  • og NTB
  • Per Annar Holm
Den siktedes forsvarer, Trygve Staff, opplyser at klienten har meldt seg for politiet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det hadde vært en dialog med politiet på forhånd. Vi ble tatt inn bakveien på Politihuset ved 21-tiden fredag, sier mannens forsvarer, Trygve Staff.

Mannen ble fredag ettermiddag internasjonalt ettersøkt etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, der en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd av skudd i beinet.

I en kommentar til etterlysningen fortalte forsvareren, advokat Trygve Staff, at han regnet med at klienten ville melde seg i løpet av kort tid.

– Vi har ingen grunn til å tro at han er farlig, sa seksjonsleder Anne Alræk Solem ved Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser til NTB.

Uavklart om skyld

Fredag kveld bekrefter Staff at mannen har meldt seg. Han ønsker ikke å kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen for drapsforsøk.

– Jeg regner med at vi går i avhør lørdag formiddag, sier Staff, som ikke har hatt ham som klient tidligere.

Mannen er født i 1997. Han er en kjenning av politiet. Vedkommende er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble skutt i beinet på Holmlia i Oslo tirsdag.

– Ikke tilfeldig offer

Solem sier at politiet vet at det er blitt skutt med et skytevåpen. Hun vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt det er gjort et beslag av et gjerningsvåpen.

Den fornærmede er ikke livstruende skadd, men er foreløpig ikke blitt avhørt av politiet.

– Vi tror ikke at fornærmede var et tilfeldig offer, sier Solem om mannen.

Både offeret og den mistenkte er norske statsborgere. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om motivet for skytingen.