Arne Strand ble alvorlig skadet under terrorangrepet i Kabul

Den norske Afghanistan-forskeren ble alvorlig skadet i angrepet, opplyser Haukeland universitetssjukehus.

Assisterende direktør Arne Strand på Chr. Michelsens institutt i Bergen (CMI) får behandling på sykehus i Bergen etter søndagens angrep mot Intercontinental Hotell i Kabul

Onsdag formiddag landet flyet med Strand på Flesland i Bergen, og han ble så kjørt til Haukeland. I en kort pressemelding opplyser nå sykehuset at skadene hans er alvorlige. Arne Strand pådro seg røyk- og fallskader under hotellangrepet i Kabul, opplyser Haukeland universitetsykehus.

Sykehuset informerer om skadene i samråd med Strands familie.

59-åringen ble skadet i et hotellangrep i Kabul, Afghanistans hovedstad, lørdag. Strand er assisterende direktør ved Chr. Michelsens institutt (CMI), og han var på jobbreise da angrepet skjedde.

– Han er stabil, men det er alvorlige skader. Han er fremdeles til undersøkelser og utredning, sier kommunikasjonsdirektør Erik Viganger ved Helse Bergen til VG.

Privatflyet med Arne Strand om bord landet på Flesland like før kl. 12 onsdag.

Angrep utlendinger

Ifølge afghanske myndigheter ble 40 personer ble drept i angrepet, skriver NTB. Det er flere enn dobbelt så mange som tidligere meldt.

Seks væpnede menn gikk til aksjon mot Intercontinental-hotellet i Kabul lørdag. De jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene.

Taliban har tatt på seg skylden for angrepet, som startet i 21-tiden lørdag kveld. Først 17 timer senere fikk afghansk politi, med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet.

Tilbake i Norge onsdag

Onsdag landet flyet som hadde fløyet Strand fra Afghanistan, på Flesland.

Etter landing taxet ambulanseflyet bort til helikopterbasen, der det tidligere på formiddagen hadde kjørt inn en ambulanse. Kl. 12.45 kjørte en ambulanse ut igjen med en svart følgebil. Ambulansen hadde ikke skrudd på blålysene da den kjørte.