20-åring som knivstakk jente 17 ganger, erkjenner likevel drapsforsøk

Mannen som knivstakk sin da 16 år gamle ekskjæreste på en skole i Lier i Buskerud snur. Han erkjenner nå straffskyld for drapsforsøk på jenta.

Politiet undersøker åstedet for drapsforsøket på en skole i Lier i Buskerud i 2017. En nå 20 år gammel mann angrep ekskjæresten inne i skolebygningen med kniv. Jenta fikk livstruende skader, men berget livet. Nå skal Borgarting lagmannsrett behandle anken hans. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Ja, svarte mannen kontant på spørsmål fra dommeren om han erkjente straffskyld etter at tiltalen mot ham var lest opp i Borgarting lagmannsrett, ifølge NRK.

Det er stikk motsatt av hva han svarte da saken gikk for Drammen tingrett. Tiltalte risikerer å bli dømt til forvaring hvis lagmannsretten vurderer bevisene og psyken hans slik tingretten gjorde. De sakkyndige har konstatert at han har en personlighet med dyssosiale og narsissistiske preg, og at det er fare for at han skal begå ny, alvorlig voldskriminalitet når en ordinær fengselsstraff er ferdig sonet.

Tiltalte har hele veien erkjent de faktiske forhold – han pakket morgenen 4. september 2017 med seg en kjøkkenkniv, tok seg til ekskjærestens skole i Lier i Buskerud og stakk kniven i henne 17 ganger. Jenta fikk livstruende skader av stikkene, som traff henne blant annet i nakken, ryggen, brystet, ansiktet og magen.

20-åringen var også tiltalt for å ha sendt truende tekstmeldinger til jenta, hvor han blant annet skriver at han skal drepe henne og at hun ikke skal føle seg trygg noe sted.

Da saken gikk for Drammen tingrett, ble mannen dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år og til å betale offeret 300.000 kroner i oppreisningserstatning. Han har anket både skyldspørsmålet under tiltalepunktet for drapsforsøk og straffeutmålingen. Han ønsker en ordinær, kortere fengselsstraff.

Lagmannsretten har satt av én uke til sin behandling av saken.