Norge

Mann dømt for trusler mot NRK-korrespondent

En mann er dømt til 55 dagers fengsel for å ha truet tidligere NRK-korrespondent Tove Bjørgaas med at han skulle betale noen for å voldta henne.

Tove Bjørgaas fotografert i 2011 i forbindelse med en boklansering. Denne uken ble en mann dømt for Facebook-trusler mot den tidligere NRK-korrespondenten. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

  • og NTB

Ifølge dommen fra Oslo tingrett er det skjerpende at trusselen ble fremsatt på en offentlig Facebook-side og overfor en offentlig person, samt at den er knyttet til hennes yrkesutøvelse som journalist, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har fått en del kritiske kommentarer, men dette er den groveste. Mange har opplevd verre enn meg, men det er bra at slike tilfeller tas på alvor, sier Tove Bjørgaas til avisen. Bjørgaas var USA-korrespondent frem til i sommer og jobber nå som utenriksmedarbeider i NRK.

Les mer: Dugnad mot netthat: – Ondskapen seirer når gode mennesker ikke gjør noe

Dømt for tre andre tilfeller

Meldingen ble postet i begynnelsen av 2017, og tiltalte forklarte i retten at han skrev den som ledd i det han opplever som en pågående konflikt med Bjørgaas og NRK knyttet til sitt politiske engasjement.

Ifølge dommen deltar mannen i flere Facebook-grupper som benytter seg av lignende argumentasjon, og han skal ha skrevet mange slike meldinger.

I rettssaken gjorde han det klart at han aldri møter opp hos noen personlig og at han aldri ville følge opp det han skrev i meldingen.

I tillegg til trusselmeldingen mot Bjørgaas, er mannen dømt for tre andre tilfeller av det som beskrives som «skremmende og plagsom opptreden».

Les mer: Forskningen viser at menn og kvinner rammes ulikt av netthat

Les mer om

  1. NRK
  2. Oslo tingrett
  3. Dagens Næringsliv