Søviknes truet av Acer-motstandere

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) har mottatt en rekke trusler fra motstandere av EUs energiunion og energibyrået Acer.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) har mottatt trusler på grunn av Acer-saken. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har stått i noen stormer etter 30 år som politiker, men jeg har knapt opplevd lignende, sier Søviknes til VG. Han forteller at det er første gang han har mottatt trusler.

– Det er beskjeder fra Acer-motstandere om at «Vi vet hvor du bor, og hvem vi skal ta» og lignende, sier Søviknes. Han beskriver truslene som alvorlige, men han så langt ikke sett noe behov for å koble inn politiet.

– Jeg synes det er helt ufattelig at folk får seg til å si og skrive slike ting. Én slik ytring er én for mye, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Anklager om elleville overdrivelser og ufin ordbruk har flere ganger vært rettet mot dem som engasjerer seg på Sps side i Acer-striden. Men det generelle debattklimaet har ikke vært verre i denne saken enn i andre saker som vekker sterke reaksjoner, mener Vedum.

– Det har helt sikkert vært overdrivelser i en sak som har vekket så stort engasjement ute blant folk. Men jeg står inne for alt jeg har sagt. Det er ikke tvil om at vi avgir suverenitet dersom vi slutter oss til Acer, sier Sp-lederen.

– Men at ordskiftet er sterkt fordi meningene er delte, rettferdiggjør på ingen måte trusler eller ufin ordbruk, tilføyer han.