Norge

Mann tiltalt for grov voldekt

En mann fra Alta er tiltalt å ha festet en kvinne til veggen med kjetting og så voldtatt henne i åtte timer. Han er også tiltalt for et annet lignende tilfelle.

En mann fra Alta er tiltalt for to voldtekter. Ved det ene tilfellet festet han en kvinne til veggen med kjetting, før han voldtok henne i åtte timer, ifølge tiltalen.
  • NTB

Den grove voldtekten skal ifølge tiltalen ha skjedd i Alta i mai i fjor. Altaposten og iFinnmark har begge omtalt saken.

Hendelsen skal ifølge tiltalen ha foregått i løpet av en hel natt. Tiltalen beskriver hvordan mannen surret en metallkjetting rundt halsen på kvinnen, festet kjettingen til veggen, før han så klippet av henne klærne, puttet en sokk i munnen og surret tape rundt hodet hennes.

Deretter voldtok han henne i timevis, og han brente også sigaretter flere steder på kroppen hennes, ifølge tiltalen, som også beskriver hvordan mannen filmet deler av hendelsen.

Han er også tiltalt for å ha voldtatt en annen kvinne i 2006. Han holdt ifølge tiltalen kvinnen fast, helte sprit over henne og forsøkte å tenne på henne. Også denne voldtekten skal ifølge tiltalen ha pågått over flere timer.

Mannen er også tiltalt for en rekke andre forhold, deriblant mishandling av sin egen hund.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

– Vi har ingen kommentarer til tiltalebeslutningen nå. Tiltalte vil avgi sin forklaring til tingretten når saken kommer opp der, sier mannens forsvarer, advokat Per Zimmer til TV 2.

Saken kommer opp i retten i juni.

Les mer om

  1. Voldtekt
  2. TV 2