Norge

Mann tiltalt for grov voldekt

En mann fra Alta er tiltalt å ha festet en kvinne til veggen med kjetting og så voldtatt henne i åtte timer. Han er også tiltalt for et annet lignende tilfelle.

En mann fra Alta er tiltalt for to voldtekter. Ved det ene tilfellet festet han en kvinne til veggen med kjetting, før han voldtok henne i åtte timer, ifølge tiltalen. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

Den grove voldtekten skal ifølge tiltalen ha skjedd i Alta i mai i fjor. Altaposten og iFinnmark har begge omtalt saken.

Hendelsen skal ifølge tiltalen ha foregått i løpet av en hel natt. Tiltalen beskriver hvordan mannen surret en metallkjetting rundt halsen på kvinnen, festet kjettingen til veggen, før han så klippet av henne klærne, puttet en sokk i munnen og surret tape rundt hodet hennes.

Deretter voldtok han henne i timevis, og han brente også sigaretter flere steder på kroppen hennes, ifølge tiltalen, som også beskriver hvordan mannen filmet deler av hendelsen.

Han er også tiltalt for å ha voldtatt en annen kvinne i 2006. Han holdt ifølge tiltalen kvinnen fast, helte sprit over henne og forsøkte å tenne på henne. Også denne voldtekten skal ifølge tiltalen ha pågått over flere timer.

Mannen er også tiltalt for en rekke andre forhold, deriblant mishandling av sin egen hund.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

– Vi har ingen kommentarer til tiltalebeslutningen nå. Tiltalte vil avgi sin forklaring til tingretten når saken kommer opp der, sier mannens forsvarer, advokat Per Zimmer til TV 2.

Saken kommer opp i retten i juni.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Voldtekt
 2. TV 2

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Vekter tiltalt for voldtekt på utested i Oslo

 2. NORGE

  Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere kulturprofil

 3. NORGE

  Tidligere kulturprofil erklærte seg ikke skyldig i ni voldtekter

 4. NORGE

  Denne mannen ble identifisert ved hjelp av overvåkingsbilder. Nå er han dømt for voldtekt.

 5. NORGE

  Tirsdag starter rettssaken mot voldtektstiltalt kulturprofil

 6. NORGE

  Mann (32) tiltalt for drap på sin tidligere kone