Norge

Cyberangrep kan foreløpig ha kostet Hydro opptil 350 millioner kroner

Den foreløpige evalueringen fra Hydro viser at det økonomiske tapet etter den første hele uken etter cyberangrepet er på rundt 300–350 millioner kroner.

Disse beskjedene møtte Hydro-ansatte 19. mars. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

 • NTB
 • Henning Carr Ekroll
  Nyhetssjef

Det meste av dette kommer fra tapte marginer og volumer i forretningsområdet Extruded Solutions, skriver Hydro i en pressemelding. Det dreier seg da om utvikling og produksjon av aluminiumsprofiler, profilbaserte byggesystemer og aluminiumsrør hvor Hydro har markedsandeler i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia.

Samtidig understreker selskapet at det er for tidlig å kunne gi en detaljert oversikt over de finansielle effektene av angrepet. Hydro er forsikret mot cyberangrep.

Hydro er nå på 70–80 prosent av full produksjonskapasitet, opplyser selskapets ledelse på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Det er ventet at det fortsatt vil være økonomiske tap, men at dette gradvis vil bli redusert etterhvert som produksjonen kommer tilbake til vanlig nivå.

Hydro er nå over i en gjenopprettingsfase etter angrepet og tilbakefører gradvis selskapets IT-systemer på en trygg og sikker måte, heter det i pressemeldingen. Cyberangrepet er rapportert til Kripos, og Hydro samarbeider også med relevante myndigheter, blant annet Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

En uke etter angrepet går det meste av produksjonen i Hydro med normal kapasitet. Innen forretningsområdene Energy og Bauxite & Alumina er produksjonen normal. Også innen Primary Metal og Rolled Products går produksjonen som normalt, men med høyere grad av manuell drift enn vanlig.

Innen forretningsområdet Extruded Solutions produseres det nå med 70–80 prosent av kapasiteten, mens det i enheten Building Systems står helt stille. Hydro håper å kunne øke produksjonen i løpet av denne uken.

Saken oppdateres

 1. Les også

  Deler av Hydro fremdeles på halv maskin etter dataangrepet

 2. Les også

  Hydro bekrefter å være rammet av løsepengevirus: – Har ikke fått noe krav om beløp

 3. Les også

  NSM: Uheldig at Hydro hadde koblet seg fra varslingssystem for dataangrep

Les mer om

 1. Datasikkerhet
 2. Norsk Hydro

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Deler av Hydro fremdeles på halv maskin etter dataangrepet

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Hydro fortsatt preget av hackerangrepet. Deler av virksomheten går for halv maskin.

 3. NORGE
  Publisert:

  Hydro: Mesteparten av virksomheten går som normalt etter cyberangrepet

 4. NORGE
  Publisert:

  Dataangrepet mot Hydro koster selskapet nesten en halv milliard

 5. NORGE
  Publisert:

  Hydro har gjort fremskritt etter dataangrep

 6. NORGE
  Publisert:

  Hydro utsatt for stort cyberangrep