Norge

Waras samboer klager VG inn for PFU

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer klager VG inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for det hennes forsvarer mener er feil i en sak om siktelsen mot henne.

Justisministerens samboer er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det. Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

I klagen hevder hennes forsvarer, advokat John Christian Elden, at VG brøt god presseskikk på tre punkter i artikkelen «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera», skriver Dagbladet.

Bakgrunnen for saken er at Waras samboe er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker at hun selv sto bak bilbrannen utenfor huset sitt.

To påstander

Det er to påstander siktede mener er feil: Kameraet var ikke hemmelig, og PST sikret heller ingen bevis gjennom opptaket.

 • Les også: Døren sto åpen før branntilløpet

– Det inntrykket VG laget med oppslaget var at klager var «tatt på fersken», og at hun skulle være fotografert på en måte som skulle være et bevis mot henne fra et kamera hun ikke visste om, sier Elden.

Avventer behandling

Norges presseforbund bekrefter at de har mottatt klagen. VG sier vanlig prosess er at en klage blir sendt til sekretariatet.

– Den skal da behandles av sekretariatet – som innstiller på om den blir gjenstand for forenklet behandlet, eller skal opp til full behandling i utvalget. Vi kan derfor ikke på nåværende tidspunkt kommentere denne saken, skriver digitalredaktør Ola Stenberg i VG i en tekstmelding til Dagbladet.

NTB har ikke lykkes å komme i kontakt med Stenberg.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Journalistikk
 2. Medier
 3. Pressens Faglige Utvalg
 4. Tor Mikkel Wara
 5. John Christian Elden

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Bertheussens VG-klage behandles i PFU

 2. KULTUR

  PFU: VG brøt god presseskikk i sak om overvåking ved huset til Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussen

 3. NORGE

  VG trekker opplysninger i sak om Waras samboer

 4. KULTUR

  PFU har frikjent VG i Tolga-saken: - De har ikke brutt god presseskikk

 5. KULTUR

  Sofie (27) klager inn VGs evalueringsrapport til PFU

 6. NORGE

  NRK: Waras ytterdør åpen i forkant av branntilløpet