Norge

Politiet har henlagt trippeldødsfall på Romsås

Det er ikke grunn til å straffeforfølge enkeltpersoner eller bydelen etter at en mor og hennes to døtre ble funnet døde på Romsås høsten 2017, mener politiet.

En mor og hennes to voksne døtre ble høsten 2017 funnet døde i en leilighet på Romsås. Familien ble gravlagt ved Alfaset kapell 30. oktober 2017.
  • NTB

Oslo politidistrikt har avsluttet etterforskningen av saken og påtalemyndigheten har henlagt saken, opplyser politiadvokat Christian Stenberg til VG.

Saken overføres dermed til Statens helsetilsyn, som kan ilegge en administrativ reaksjon.

  • Les også: Etterforsket Oslo kommune etter trippeldødsfall

De tre kvinnene, en eritreisk mor på 69 år og hennes voksne døtre på 28 og 35 år, ble funnet døde i en kommunal leilighet på Romsås 12. oktober 2017.

Kvinnene ble funnet av politiet etter å ha blitt kontaktet av Nav, som mistenkte dødsfall etter at styrelederen i borettslaget hadde nevnt en mistenkelig lukt i oppgangen.

Politiet: Sultet i hjel

Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak, men politiet mener at omstendighetene og obduksjonsfunn tyder på at dødsfallene skjedde i forbindelse med manglende inntak av føde over lang tid.

Politiet har ikke gjort funn som tyder på at moren og de to døtrene ble utsatt for noe straffbart. Ifølge naboer, familie og venner hadde kvinnene isolert seg fra omverdenen.

Datoen for dødsfallene er satt til 11. september 2017. De tre kvinnene er gravlagt på Alfaset gravlund i Oslo.

Ifølge naboer, familie og venner hadde kvinnene isolert seg fra omverdenen.

Les mer om

  1. Romsås
  2. Etterforskning
  3. Politiet