Norge

Børge Nyborg (25) vant konkurransen om sjefsstolen

1500 søkte på Adeccos utlysning av sommervikariat for konsernsjefen. Blant fem finalister, som måtte løse to utfordrende oppgaver, ble Børge Nyborg valgt ut.

Utfordrende oppgaver venter Børge Nyborg (25) i sommer. Han skal blant annet lede nasjonalt toppledermøte i selskapet, i tillegg til driftsmøter, og forberede budsjettforhandlinger. Foto: Adecco

 • Frøydis Braathen
  Frøydis Braathen
  Journalist

Dermed får han en måned i sjefsstolen i Adecco, og en månedslønn på 100.000 kroner.

Børge Nyborg gleder seg til sommerens utfordring.

— Jeg følte meg forpliktet til å søke da jeg så at Adecco skulle utlyse sommerjobben i år igjen. I mellomtiden er det bare å forberede seg til sin tid i sjefsstolen i august. Jeg tror det blir den vanskeligste, men mest lærerike måneden, i mitt yrkesliv hitti, sier Nyborg.

Fiktiv samtale foran publikum

Så mange som 1500 søkte på den lukrative sommerjobben. Etter en uformell internettbasert test, fulgte en profesjonell og omfattende rekrutteringsprosess. Søkerne som ble valgt ut måtte gjennom både tester, intervjuer og stemmesanking på Facebook.

Les også

Inviterte jobbsøkere til «speeddating»

Mandag fikk de fem finalistene som sto igjen to praktiske oppgaver de skulle løse foran publikum etter kort forberedelse. Først måtte de gjennomføre en samtale med en fiktiv regiondirektør som sliter med resultatene, også skulle de gjennom en gruppeoppgave der de skulle diskutere lokasjon for et mulig nytt Adecco-kontor.

Ingen tvil

Selv om alle kandidatene gjorde det bra, var juryen ikke i tvil om at Nyborg skulle vinne.

— Børge utmerket seg gjennom å være svært tydelig i oppgavene, samt å ikke etterlate noe tvil om hvor ansvaret lå, sier Anders Øwre-Johnsen, konserndirektør i Adecco.

I tillegg til Anders Øwre-Johnsen, besto juryen av Guri Larsen, direktør for Adecco search & select, Elin Ørjasæter, kommentator og seniorrådgiver i Burston-Marsteller, Gyda U. Bygge, HR-direktør i Leger Uten Grenser, og Kine Stirler Alm, vinneren av den tilsvarende konkurransen i fjor.

Skal lede toppledermøte

I tillegg til en måned som konsernsjef, får Nyborg en seks måneders mentorordning med konsernsjef Anders Øwre-Johnsen.

Samtidig venter utfordrende oppgaver på ham i sommer. Nyborg skal blant annet lede driftsmøter, følge opp operativ drift og toppledelse i selskapet. Planlegge og lede nasjonalt toppledermøte, forberede budsjettforhandlinger, evaluere høstens markedsplan, evaluere og planlegge en salgskampanje.

Følg Aftenposten Jobb på Facebook

 1. Les også

  Ble overvåket på jobb, tapte i retten

 2. Les også

  Trimmer hjerner for arbeidslivet

 3. Les også

  Mindre stresset med «e-postfri»

Relevante artikler

 1. KARRIERE

  På fjerde forsøk fikk August (25) sommerjobben. Den gir ham 100.000 kroner i månedslønn.

 2. SPORT

  Nesten ingen vil ha denne mannens jobb

 3. KULTUR

  «Her er fem ting du bør unngå å gjøre på din vei mot toppen av karrierestigen»

 4. DEBATT

  «Jeg mot meg» er samtaler Norge trenger

 5. A-MAGASINET

  Årets bortforklaringer 2017

 6. A-MAGASINET

  8 minneverdige utsagn som løftet kvinnesaken til nye høyder