Schibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat

For første gang passerte Schibsteds nettvirksomheter et driftsresultat før av- og nedskrivninger over én milliard kroner i løpet av ett enkelt kvartal.

Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund mener selskapet er på rett finansiell kurs. Bildet er fra nordiske mediedager i Bergen i mai.

Brutto driftsresultat økte til 1.060 millioner kroner, fra 895 millioner kroner i andre kvartal 2018, ifølge selskapets resultatrapport.

Uten Adevinta, som er Schibsteds internasjonale rubrikksider utenom Norden, endte driftsresultatet før av- og nedskrivninger på 557 millioner kroner, mot 518 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatet i kvartalsrapporten gjør at konsernsjef Kristin Skogen Lund slår fast at selskapet er på rett finansiell kurs.

Vekst på nett

– Nyhetsmediene gjorde det godt i et krevende marked i løpet av årets andre kvartal. Nettabonnement fortsatte å vokse, og god kostnadskontroll resulterte i forbedret driftsmargin, sier Lund.

Konsernsjefen fremhever at Aftonbladet er selskapets største utfordring på grunn av sviktende annonseinntekter fra hovedsakelig spillbransjen som følge av innstramninger i lovverket. Den svenske avisens driftsinntekter falt med 15 prosent fra 434 millioner kroner i andre kvartal 2018, til 367 millioner kroner i 2019.

Les også

Resultatvekst for Telenor

I Norge økte VGs driftsinntekter med 2 prosent fra 459 millioner kroner i 2018 til 468 millioner kroner i 2019. I løpet av årets andre kvartal passerte avisen 185.000 nettabonnenter. Totalt var veksten på 25 prosent.

Skuffet analytikerne

Også forbrukslånstjenesten Lendo rammes av lovreguleringer. I Norge har regjeringen innført en rekke innstramninger for bransjen, noe som førte til at Lendo leverte et svakere resultat med en nedgang på tre millioner kroner.

Les også

Solid resultatvekst for Yara

Nedgangen fra 208 millioner i 2018 til 205 millioner kroner i år, er samlede driftsinntekter i både Sverige, Norge og Finland, men skyldes hovedsakelig mindre omsetning i Norge.

Konsernsjefen mener at innstramningene vil gi et sunnere marked på sikt, men forventer mindre inntjening i tiden som kommer.

Omsetningen for Schibsted er imidlertid lavere enn analytikerne forventet, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge TDN Direkt forventet analytikerne både større omsetning og et bedre resultat før skatt.