Viser vei i appjungelen

Her er appen som viser deg hvilke apper andre virkelig bruker.

AppAide finner frem de appene folk virkelig bruker, akkurat nå.

Alle appbrukere har sikkert surfet seg inn på AppStore eller GooglePlays lister over «ofte nedlastede» apper.

Men hva er disse egentlig verdt – de fleste er kanskje bare lastet ned, brukt en gang og glemte eller slettet igjen.

Selvforsterkende effekt

At nye apper havner på slike lister, får en slags selvforsterkende effekt. Har så mange andre lastet den ned, må man jo bare prøve selv også. At en app er lastet ned mange ganger, er dessverre intet kvalitetsstempel.

Det finnes mange skjulte skatter i disse appbutikkene, som aldri når listene.

Flere kategorier

Nå har en gjeng utviklere laget en helt gratis app (riktignok med noen sponsede lenker), som gir deg lister basert på de appene folk virkelig bruker i sanntid.

AppAide ble lansert på slutten av sommeren og fikk nylig en oppdatering med flere nye nyttige funksjoner. Den har blant annet fått flere kategorier, som bøker, sosiale medier og en egen for tilfeldig utvalg.

Enkel deling

Den har også en egen funksjon for enkel deling av tips om en app man har funnet på Facebook eller Twitter.

AppAide er selvsagt ikke den eneste appen som prøver å hjelpe folk frem i app-jungelen, men den har et ekstra stort potensial for å vise vei til mindre kjente, gode apper – som faktisk er i bruk av flere akkurat nå.

Den finnes foreløpig bare til Apples iOS-plattform, men teamet bak lover å ha en app klar for Googles Android om en måneds tid.

Vi har prøvd appen og funnet mye nytt og morsomt. Et ankepunkt er imidlertid at det ikke står noe om i AppAid om appene de lister opp er betalapper eller ikke.

Vil du prøve? Her finner du AppAide i iTunes