Norge

Mann bekreftet død etter at fiskebåt ble meldt savnet

Det var den 50 år gamle Kristian Elvevoll fra Sørreisa i Troms som ble funnet død i vannet i Breivikfjorden utenfor Hammerfest etter et båtforlis fredag kveld.

  • NTB

Politiet har valgt å gå ut med navnet i samråd med mannens familie, opplyser operasjonsleder Arnt Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt lørdag ettermiddag.

Mannen og fiskebåten ble ved 20-tiden fredag meldt savnet etter at han ikke vendte tilbake fra fiske. Et omfattende søk med redningsskøyte, to helikoptre og flere fiskefartøyer ble startet i området ved Breivikfjorden utenfor Sørøya i Finnmark.

– Ved 22.15-tiden ble en mann funnet i sjøen. Han ble fløyet med et Sea King redningshelikopter inn til sykehuset i Hammerfest. Der er han bekreftet omkommet. Pårørende er varslet, opplyste redningsleder Sten Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til NTB.

Den savnede fiskebåten er ikke funnet og antas å ha gått ned.

– Statens Havarikommisjon avdeling sjøfart er varslet og vil sammen med politiet i Finnmark forsøke å finne svar på hvorfor fiskebåten forliste og mannen omkom. Det er funnet vrakrester etter forliset, men selve båten er ikke lokalisert, opplyser Øvergaard.

Les mer om

  1. Hovedredningssentralen
  2. Ulykker
  3. Hammerfest