Norge

Forsvarergruppen advarer mot forhåndsdømming av Hagen

Forsvarergruppen i Advokatforeningen misliker måten drapssiktede Tom Hagen blir omtalt på i norske medier, og advarer mot forhåndsdømming.

Advokat Marius Dietrichson som leder Forsvarergruppen, reagerer på hvordan mediene omtaler drapssiktede Tom Hagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

– Man vet ikke hvem som har tatt livet av vedkommende, man vet ikke hvor eller når det har skjedd. Man vet ikke engang om det har vært en eller flere gjerningspersoner. Alt står åpent, sier Forsvarergruppen-leder Marius Dietrichson til TV 2.

Han mener mediene trekker fram alminnelige trekk hos et menneske og bruker særpregene til å forklare en påstått straffbar handling, som for eksempel at Hagen kjører en rimelig bil.

– Og da spekuleres det i om han er gjerrig og om han har drept kona fordi hun kan ha vært grådig etter penger, sier advokaten.

Tom Hagen (70) ble pågrepet av politiet tirsdag morgen. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig på Lørenskog 31. oktober 2018.

Tom Hagen nekter straffskyld, og forsvareren hans, advokat Svein Holden, varslet torsdag at fengslingskjennelsen kommer til å bli anket.

 1. Les også

  Hagen-barnas bistandsadvokat: – God grunn til å spørre om pågripelsen ble gjort på den måten for å skremme

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Anne-Elisabeth Hagen
 3. Tom Hagen

Forsvinningssaken på Lørenskog

 1. NORGE

  Slektning av Tom Hagen siktet for vitnepåvirkning

 2. NORGE

  Politiet frigir eiendommen til Tom Hagen

 3. NORGE

  Politiet kan ta beslag i Tom Hagens hus i en måned

 4. NORGE

  Tom Hagens forsvarer anmelder politiet

 5. NORGE

  Politiet beslaglegger huset til Tom Hagen

 6. NORGE

  Tom Hagens forsvarer reagerer på hjemflyttingsnekt