Såpeglatte veier på Østlandet tirsdag

Det meldes om et stort antall trafikkuhell tirsdag, etter at underkjølt regn gjorde veiene på Østlandet såpeglatte, men heldigvis uten alvorlig personskade.

Føreren av en semitrailer mistet kontrollen på motorveien E6 sør for Vestby sentrum i formiddag. Retning Moss skal nå være åpen for trafikk, men det skal fortsatt være redusert trafikk i retning Oslo, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Særlig små og mellomstore veier var ifølge politiet svært glatte. Bilister ble oppfordret til å kjøre forsiktig, ta hensyn til hverandre og bruke vinterdekk og eventuelt kjetting.

E6 mellom Kløfta og Jessheim var stengt en stund i nordgående retning på grunn av bilbrann.

I Bestumveien i Oslo sperret en lastebil trafikken i begge retninger fra Vækerøveien og Skøyen. Politiet skrev i 14-tiden på Twitter at en tungberger var på vei, men at den ikke fikk gjort noe før det ble strødd på det såpeglatte føret.

Underkjølt regn førte til flere ulykker tirsdag morgen

Underkjølt nedbør førte til såpeglatte veier og flere ulykker på Østlandet tirsdag morgen.

På E6 ved Vestby i Akershus sakset et vogntog og havnet på tvers over veien. Semitraileren tok med seg en lyktestolpe før den stanset å ble stående oppe på midtdeleren. Veien ble stengt i flere timer før lastebilen var fjernet.

I trafikkaoset på stedet kjørte en bil inn i en putebil som demper trafikken i sørgående felt. Follotunnelen ble stengt i retning Oslo grunnet ulykken og E6 sørgående åpnet først ved 11.30-tiden.

En bil kjørte inn i putebilen som dempet trafikken etter trailerulykken ved Vestby tirsdag morgen.

På Ringshaugstranda ved Tønsberg kolliderte en personbil og buss. Veien ble helt stengt på ulykkesstedet. En mann i 30-årene ble lettere skadet og kjørt til legevakt. Politiet etterforsker kollisjonen.

E134 ved Strømsåstunnelen i Drammen ble stengt grunnet en trafikkulykke mellom to biler. Bilene var fjernet etter en halv times tid.

Politiet i Innlandet meldte ved 9.30.-tiden at flere lastebiler hadde problemer med å komme frem på snøføret på E6 mellom Bergshøgda og Brumunddal.

Neste melding derfra var at en lastebil hadde fått på kjettinger. Føreren forsøkte å kjøre videre, men mislyktes i dette, og ble stående på tvers av E6. Vegen ble helt sperret frem til 11.15-tiden.

Det er opprettet gult farevarsel og meteorologene ber trafikantene følge med på videre varsler.

Det var så glatt at brannmannskapene ute på ulykkesstedet satte på kjettinger på brannbilen.

Det var så glatt på E6 og de andre veiene i Vestby-området at brannmannskapene ute på ulykkesstedet satte på kjettinger på brannbilen.

På alle veiene i området så man resultatet av føreforholdene: Biler hadde sklidd ut i grøften mange steder, mens strøbilene kjørte i skyttelfart og det underkjølte regnet tiltok i styrke.