Norge

Husk å måke og strø

Det er glatt og flere ulykker på Østlandet torsdag morgen og formiddag. Nå kommer solen, og sammen med den kuldegradene.

 • Marita E. Valvik

Meteorologene på Twitter får frem smilebåndet når de spør om vi husker hvordan solen ser ut. Nå får vi snart se den, og med den følger kulden.

For å ikke gli på trapper, i oppkjørsler og andre steder vi private har ansvar for, minner meteorologene oss på å måke og strø godt.

Flere ulykker torsdag morgen

Det våte føret har ført til en rekke småulykker på veiene i og rundt Oslo i morgentimene torsdag. Det har snødd, sluddet og regnet, og det slik fortsetter det utover dagen.

Dette kan gi lokalt utfordrende kjøreforhold. Beregn god tid, tilpass farten etter forholdene og slipp brøytemannskapet frem, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

I tillegg gir dette ekstra utfordringer for morgendagen når det så fryser på.

5–15 cm snø er ventet torsdag i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfolk og Telemark, ifølge Yr. Det er gult farevarsel for mye snø for Østlandet og Midt-Norge, og gjelder til midnatt fredag.

Les også

Dobbelt så mye regn i Oslo som i Bergen hittil i november

Torsdag morgen har politiet meldt om flere episoder, blant annet om en buss som har veltet på Kjeller, i krysset Rolf Olsens vei/Leirsundveien. Ulykken fant sted rett før klokken ti torsdag morgen. En kjørelærer og kjøreelev var i bussen. Bussen har sklidd av veien i lav hastighet. Begge er ute av kjøretøyet og oppegående. Ingen personskade.

En fotgjenger ble påkjørt i Vika i Oslo, melder politiet på Twitter rett over klokken åtte torsdag morgen. Vedkommende ble kjørt til sykehus med mulig brudd i ansiktet. Trafikken flyter greit forbi ulykkesstedet.

Politiet melder på Twitter om sammenstøt mellom buss og personbil ved Arnebråtveien klokken ni. Fører av personbil tas med til legevakt for sjekk av nakkesmerter. Et mindre antall passasjerer var om bord i bussen. Ingen av disse er skadet.

– Vi minner om at det er glatt. Kjøreforholdene er ikke normale. Ta det med ro og kjør forsiktig, sier operasjonsleder Terje Marstad til VG.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Washington Post: Joe Biden ble briefet om Putins krigsplaner allerede i oktober 2021

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5