Norge

Color Line-ferge reddet mann i gummijolle som drev til havs

Color Hybrid snudde onsdag kveld da de oppdaget en mann i havsnød veive fra en gummijolle. Han hadde vært vakt for kameraten som dykket, men blåste til havs.

Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra broen på Color Line-fergen som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

  • NTB

Det er Redningsselskapet som melder om det de omtaler som en fantastisk redningsaksjon utenfor Hvaler i Østfold onsdag kveld. Ferja stanset seilasen fra Strømstad til Sandefjord umiddelbart da mannen i jolla ble oppdaget.

– Dette er et eksempel på flott samhandling mellom Color Line og Redningsselskapet, der alle involverte gjorde alt riktig når uhellet først var ute, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen til NTB.

Passasjerer om bord på Color Line-fergen på vei fra Strømstad fulgte med på redningsaksjonen onsdag kveld. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

Skulle passe på

Tidligere på kvelden hadde de to kameratene på seiltur dratt fra seilbåten ut der en av dem skulle dykke, den andre skulle være vakt i en liten gummijolle.

– Det var sterk vind i området, og mannen drev til havs i jolla. Dette var i blåtimen, sånn i 21-tiden, så det var dårlig sikt og høye bølger, men likevel ble han oppdaget fra broen på nye hybridfergen til Color Line. De stoppet seilasen fra Strømstad og hjalp til, varslet Hovedredningssentralen som varslet oss, sier Pedersen.

Redningsskøyten Horn Stayer ble sendt ut fra Skjeberg og tok seg av mannen i jolla.

Lang svømmetur

Dykkeren kom opp til overflaten uten å finne kompisen.

– Han gjorde også alt etter boken, fikk av seg utstyret og svømte til land. Det ble en litt lenger svømmetur enn planlagt. Alt står bra til med både ham og mannen i jolla, forsikrer Pedersen.

Han berømmer alle involverte.

– Dette er et godt eksempel på godt sjømannskap. Color Line gjorde som de skal som ansvarlig rederi. Så gikk det bra med de to, og det er det viktigste.

Les mer om

  1. Color Line
  2. Redningsselskapet