Norge

Uvurderlig skuddkraft

VENSTRESLEGGE. EM-troppen representerer betydelig bedre angrepstrussel enn fjorårets VM-farere. Linn-Kristin Riegelhuth er en god grunn til det.

  • Randi Gustad

LES OGSÅ:

Les også

- Hun er verdens beste

HÅNDBALL HANDLER som kjent om å score flere mål enn motstanderen. Det er mange måter å gjøre det på. Man kan fokusere på å slippe inn færrest mulig mål bakover, eller man kan fokusere på å score flest mulig mål fremover. Det høres jo fryktelig banalt ut. Det er egentlig ganske enkelt også. I hvert fall i teorien. Man kan kompensere for dårlig angrepsstyrke ved å fokusere på forsvar og kontringer.

Mer rom.

På samme måte kan man kompensere for dårlig forsvarsspill ved å ha fremdragende angrepsspillere som scorer vanvittig mange mål. Det optimale er naturligvis å være god til begge deler. Men mye er da avhengig av hvilke spillere man rår over. Marit Breivik styrer i år en bredt sammensatt EM-tropp. I år kan hun også disponere Linn— Kristin Rigelhuth, eliteseriens toppscorer og hurtigtog. Det innebærer uvurderlig skuddkraft fra høyre backposisjon, noe som igjen gir mer rom til resten av laget. Skal et lag spille effektiv angrepshåndball, er det tvingende nødvendig å bruke hele banens bredde. Det gjør man ved å true tomrommene i motstanderens forsvar, slik at de må flytte på bena sine.

Spennende.

På venstresiden har dette aldri vært noe problem for Norge. De fleste håndballspillere skyter jo med høyre hånd. Under fjorårets VM i St. Petersburg var ikke "Linka" med på grunn av en skade. Det ble da benyttet allroundspillere på høyre backposisjon. Fokuset var dermed sterkest på forsvarsarbeidet og kontringene.For at Norge skal ta gull i EM, er det et must med venstrehendt skuddkraft og pådragsvilje. Linn Kristin Rigelhuth er et levende bevis på nettopp dette. Det skal derfor bli spennende å følge Norges angrepsspill.

Les også

- Hun er verdens beste

Linn-Kristin Riegelhuth.