Ung mann alvorlig skadet etter skyting på Tøyen

Foran skrekkslagne restaurant- og utelivsgjester ble en person skutt på Tøyen torg lørdag kveld. Politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk.

Bevæpnet politi på Tøyen etter skyteepisode.

Store deler av Tøyen torg ble sperret etter skyteepisoden. Mange mennesker var ute da dette skjedde. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.15.

En person er alvorlig skadet etter hendelsen. Ingen er foreløpig pågrepet, opplyser krimleder Mona Nordby til Aftenposten rundt klokken 07:00 søndag.

– Vi ønsker å komme i kontakt med publikum i forbindelse med hendelsen. Dersom noen har sett, hørt eller tatt video i tilknytning til hendelsen ber vi dem om å ta kontakt med oss, sier Nordby.

Flere patruljer på stedet

Oslo-politiet sendte flere patruljer til Tøyen senter «etter at en eller to personer er skadet i forbindelse med en alvorlig hendelse». Det skrev politiet på Twitter i går kveld. Etterforskningen etter en gjerningsperson har fortsatt gjennom hele natten.

– Vi har fortsatt etterforskning gjennom hele natten, og fortsetter nå videre med taktiske og tekniske etterforskningsskritt, sier Nordby.

Politiet rykket ut med flere patruljer etter skyting på Tøyen.

Det var bevæpnet politi på stedet med tungt beskyttelsesutstyr.

To vitner fortalte at de hørte en høylytt krangel. Deretter ett eller to smell. De to personene ønsket ikke å stå frem med navn, men Aftenposten kjenner deres identitet.

– Personen kan ha blitt skutt inne på en sushirestaurant, enten inni eller på utsiden, sier politiets innsatsleder på stedet, Steinar Bjerke, lørdagskveld.

Politiet var lørdag kveld til stede på Tøyen der minst én person ble skutt. Sushirestauranten ligger bak politibetjenten.

En ung mann ble skutt

Offeret var en ung mann. Han ble tatt hånd om av politiet på stedet, før han ble sendt til sykehus i ambulanse. Han får nå behandling på sykehus.

– Han var skutt i overkroppen med formentlig et håndvåpen, sier Bjerke.

Politiet har ingen konkrete opplysninger eller navn på mulige gjerningspersoner. Foreløpig vet ikke politiet om det er gjengrelatert, men de skriver på Twitter at de «er kjent med at det er en pågående konflikt mellom flere personer i området». Videre skriver de «Vi utelukker ikke flere mistenkte».

– Det er alvorlig at skytingen skjedde på et offentlig sted med mange mennesker, ifølge Bjerke.

Senere på kvelden opplyste operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB at det ikke er noe som tyder på at det var snakk om en tilfeldig episode. Politiet tror offeret og gjerningspersonen har hatt en relasjon.