Norge

To gutter funnet livløse ved Vansjø

To syv år gamle gutter ble søndag funnet livløse i en dam nord for Vansjø ved Våler. De to var meldt savnet etter en tur i området.

– De to guttene ligger til oppvarming i hjerte-lunge-maskin. Tilstanden er fortsatt kritisk for begge, opplyste informasjonsrådgiver Børge Einrem ved Rikshospitalet til NTB ved 20.30-tiden søndag.

Einrem regnet med at syvåringene ville bli liggende i hjerte-lunge-maskinene utover kvelden og natta.

De to guttene, som er kamerater, ble funnet i dammen etter at de var blitt meldt savnet av foreldrene. Voksne og barn var på tur i området, og guttene forsvant mens de lekte. Foreldrene og en annen voksen lette etter barna i en time før de ringte politiet.

Politiet fikk raskt dykkere til dammen da de oppdaget at det var hull i isen. Dykkerne fant snart guttene, som lå livløse i vannet. Legepersonell forsøkte gjenopplivning på stedet, og et Sea King redningshelikopter fløy guttene videre til behandling på Ullevål universitetssykehus. Etter kort tid ble de overført til Rikshospitalet.

Bedre utstyr

– Rikshospitalet har bedre utstyr i slike tilfeller, sier informasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til NTB.

I en pressemelding fra Ullevål universitetssykehus klokka 17 søndag het det at de to guttene var under intensivbehandling, at skadene var livstruende og tilstanden kritisk. Guttene var sterkt nedkjølt da de ble funnet.

Lette en time

Politiet fikk meldingen om forsvinningen klokken 14.15 søndag. Dammen der de to hadde gått gjennom isen, er cirka 15 meter lang og 5 meter bred. Vanndybden er på rundt 2,5 meter. Dammen ligger ved Dillingøy, en halvøy i Vannsjø i Våler kommune i Østfold.

Sea King-helikopteret som brakte de to barna til sykehus, befant seg på Rygge flystasjon, som ligger like i nærheten.

– Det hadde lege om bord. Men vi ville jo ha bedt om redningshelikopter uansett, så jeg vet ikke hvor mye tid som ble spart på den geografiske nærheten, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt til NTB.

<b> Funnet livløse. </b> De to guttene ble funnet i en dam. JON-IVAR FJELD - MOSS AVIS

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Niåring kritisk skadet i drukningsulykke

 2. NORGE

  Gutt (8) livstruende skadet etter drukningsulykke i Drammen

 3. NORGE

  Person sendt til sykehus etter badeulykke i Vestfold

 4. NORGE

  Niåring mistet livet etter drukningsulykke i Fredrikstad

 5. NORGE

  En kvinne og tre barn ble funnet i vannet i Tromsø. Dette vet vi om tragedien til nå.

 6. NORGE

  Alvorlig skadd i bilulykke - mistanke om fart og promille