Drapssaken på Grünerløkka: - Fremstår ikke som tilfeldig

En kvinne i 30-årene er siktet for drap etter at en mann i 20-årene døde etter å ha blitt påført skader i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Hun knytter seg til hendelsen, opplyser politiet.

Kriminalteknikere jobbet søndag kveld på åstedet.

– Handlingen fremstår ikke som tilfeldig. Det er ingenting som tyder på at andre var involvert, og vi har en mening om hva som har skjedd, sier Anne Alræk Solem, leder for Etterforskningsseksjon drap til Aftenposten mandag formiddag.

En kvinne i 30-årene er siktet etter hendelsen. Flere vitner er avhørt, og det kan være at flere vitneavhør gjennomføres, opplyser Solem. Det er gjennomført innledende avhør av den siktede.

– Vi kommer ikke til å gå i detalj på hva hun har sagt, men hun formidler at hun knytter seg til hendelsen, sier Solem.

Kvinnen blir fremstilt for fengsling mandag klokken 15, skriver politiet i en pressemelding.

– Hva som er motivasjon eller skader på avdøde, må vi komme tilbake til senere, sier hun.

Store ressurser fra nødetatene rykket ut til området søndag.

Funnet blødende

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 17.30 søndag. Mannen skal ha blitt funnet i en trappeoppgang i et leilighetsbygg, skriver politiet i en pressemelding mandag morgen.

De første opplysningene gikk ut på at mannen var funnet med blødende skader og fikk legebehandling på stedet.

En kvinne i 30-årene befant seg også i leiligheten da nødetatene ankom adressen på Grünerløkka. Hun ble pågrepet og siktet.

- Hun er veldig preget av hendelsen og situasjonen. Nå må vi først få avklart hvordan hun stiller seg til varetektsfengsling, sier kvinnenes forsvarer Kai Roger Vaag til Dagbladet.

Store ressurser fra nødetatene rykket ut til området, der det ligger mange barer og restauranter. Mange satt på uteserveringene og nøt sommerværet i hovedstaden da de ble vitne til en større politiaksjon.

Her føres den drapssiktede kvinnen bort. Hun er iført en av politiets tekniske beskyttelsesdrakter. Dette er noe som gjøres for å beskytte eventuelle bevis på den pågrepne.

Til NRK opplyser politiet at det er en form for relasjon mellom de to. Det kan Solem foreløpig ikke utdype.

Ifølge Myhre var det helsevesenet som meldte fra om den skadede mannen. Hun vil ikke si hvem som hadde ringt ambulansen.

Naboer omtaler overfor Dagbladet åstedet som en rolig bygård med lite støy og bråk.

Mannens pårørende er varslet.