En av de omkomne siktet for drap etter dødsbrannen i Moelv

Politiet har tatt ut siktelse mot en av de to mennene som ble funnet døde etter brannen i næringsbygget i Moelv 30. september. Mannen er siktet for drap.

En av de døde personene som ble funnet i brannruiner på Moelv, er siktet for drap.

Personen er siktet for å ha drept personen som tidligere ble meldt savnet fra Gjøvik. Politiets hovedteori er at de står overfor et drap og et selvdrap.

I en pressemelding fra Innlandet politidistrikt opplyser politiet at siktelsen var nødvendig å ta ut for å kunne gjennomføre nødvendige undersøkelser.

– Dette gjøres selv om antatt gjerningsperson er død, skriver de.

Ble drept et annet sted

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at mannen som var savnet fra Gjøvik, ikke døde som følge av brannen i bygget, og at skadene trolig ikke stammer derfra.

Politiet mener mannen har blitt drept et annet sted enn i næringsbygget i Moelv, men vil ikke kommentere hvor dette er.

Begge de to som ble funnet døde i brannruinene i Moelv, var bosatt i Gjøvik kommune. De to var bekjente, og politiet tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom dem, men mener det er for tidlig å gå nærmere inn på hva denne konflikten besto i.

Tidligere har politiet bekreftet at det kan ha vært en eiendomstvist inne i bildet, og Oppland Arbeiderblad har meldt at den ene av de to uka før brannen solgte en eiendom på Reinsvoll på Toten som også den andre døde skal ha hatt interesser i.

Mistenker flere arnesteder

Innlandet politidistrikt opplyser at det fortsatt er flere ubesvarte spørsmål i saken, og at etterforskningen vil pågå videre.

Noe av det politiet vil forsøke å finne svar på, er hvordan brannen i næringsbygget startet. Politiet mistenker at det er snakk om flere steder hvor det har tatt fyr.

Det var ved 7-tiden onsdag 30. september at nødetatene fikk melding om brannen i et næringslokale i Moelv. Da sto en stor del av taket i flammer.

Senere ble det funnet to døde personer i brannruinene.