Alsgaard: – Northug bør settes på plass

Tidligere toppløper Thomas Alsgaard mener Petter Northug er fredet av landslagsledelsen, og får gjøre akkurat som han vil til enhver tid.

Petter Northug og landslagsledelsen får kritikk av tidligere toppløper Thomas Alsgård. Han mener Northug er fredet og kan gjøre hva han vil.

Northug kom for sent til blomsterseremonien etter lørdagens fellesstart. Dermed mistet han også en del av premiepengene han vant.

–Noen må ta tak og sette ham (Northug) på plass. Landslagsledelsen må gjøre det klart for Northug at slik oppførsel ikke aksepteres, men det er det ingen som tør per dags dato, sier Thomas Alsgaard til NRK.

Skylder på FIS Sportslig leder for langrennsherrene, Vidar Løfshus, legger i et intervju med NRK skylden over på Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han mener forsinkelsen blant annet skyldtes at det ikke var egne skifterom i målområdet i La Clusaz.

NRK-ekspert Alsgaard kjøper imidlertid ikke argumentene til Løfshus.

–Jeg blir litt skuffet når jeg ser intervjuet med Løfshus. Det virker ikke som noen hverken vil eller tør å ta tak i Northug. Han får lov til å gjøre akkurat som han vil hele tiden, og det tror jeg kan være farlig på sikt, mener Alsgaard.

Djupvik benekter Denne kritikken avvises imidlertid av landslagstrener Morten Aa Djupvik.

– Vi har et sett med spilleregler. Petter forholder seg til akkurat de samme reglene som de andre landslagsløperne, sier Djupvik til NRK, før han avkrefter at landslagsledelsen er for snille med Northug.

Ifølge landslagstreneren var Northug kald og sliten etter målgang lørdag, og trengte litt ekstra tid på å komme seg dit.

På spørsmål om hvorfor Northug trengte lengre tid enn de øvrige løperne foran blomsterseremonien, svarte Djupvik følgende:

– Han har stor kropp.