Norge

Fadder Felipe kommer

Den spanske kronprinsen Felipeblir en av seks faddere til prinsesse Ingrid Alexandra, som døpes i Slottskapellet førstkommende lørdag. Han kommer til å stille med flere egne sikkerhetsvakter. Mormor Marit Tjessem er den eneste borgerlige blant prinsessens faddere.

 • Wenche Fuglehaug Fallsen
  Journalist

Sist den populære spanske prinsen var i Norge, var i forbindelse med bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit i 2001. Da var han fremdeles kjæreste med norske Eva Sannum. Så kom bruddet mellom de to, og 22. mai gifter Felipe seg med spanske Letizia Ortiz i Madrid. Slottet offentliggjør den komplette gjestelisten for dåpen først torsdag. Felipe er en svært god venn av kronprins Haakon, et vennskap som understrekes når han velges til fadder.Slottet kommenterer aldri de kongeliges sikkerhet. Det er Politiets sikkerhetstjeneste som gjør sine trusselvurderinger og kommer med anbefalinger i forhold til sikkerheten rundt de kongelige og resten av dåpsgjestene. Det er norsk politi som har hovedansvaret, men etter terrorangrepet i Madrid 11. mars, kommer kronprins Felipe fra Spania med flere egne sikkerhetsvakter.

Mange kongelige

Det blir et stort oppbud av kongelige når Ingrid Alexandra skal døpes. Foruten kronprins Felipe, skal farfar kong Harald være fadder. Det samme blir tante Märtha Louise, Sveriges kronprinsesse Victoria, danskenes kronprins Frederikog prinsessens mormor, Marit Tjessem.Sveriges kronprinsesse kommer til dåpen, men det gjør ikke kronprins Frederik. Det danske hoffet bekreftet overfor Aftenposten sist uke at han var opptatt med private gjøremål. Men det kreves ikke at man fysisk må være til stede under en dåp for å være fadder. Da kronprins Haakon ble døpt i 1973, var fadderne kong Carl Gustaf av Sverige og dronning Margrethe av Danmark ikke til stede fordi det var hoffsorg etter kong Gustav Adolfs bortgang.

— Veldig stolt

Mange hoffeksperter hadde på forhånd tippet at Ingrid Alexandra kun ville får kongelige faddere fordi hun er tronarving. Men for kronprinsessen ville det vært spesielt om ingen fra hennes familie skulle være faddere. - Jeg er selvfølgelig veldig stolt, sier Marit Tjessem til Aftenposten. 300 gjester er invitert til Slottskapellet lørdag formiddag, 225 av dem skal også spise lunsj på Slottet etter seremonien. Oslos biskop Gunnar Stålsett forretter under dåpen.

Les også

 1. Kronprinsesse Victoria trolig fadder til Ingrid Alexandra

 2. - Frederik og Victoria faddere for Ingrid Alexandra

 3. Morfar kommer i direktesendt dåp

 4. Ingrid Alexandra døpes lørdag 17. april

 5. De første offisielle bildene

 6. Inviterte pressen til Skaugum

 7. Prinsesse Ingrid viste frem familien

Les mer om

 1. Kongelige