Mann påkjørt av buss i Trondheim

Kan ha blitt truffet av speilet da han gikk på fortauskanten.

Ulykken skjedde i Prinsens gate i Trondheim sent fredag kveld.

— Klokken 23.47 fikk vi melding melding om at en mann var påkjørt i Prinsenkrysset. Det som er merkelig er at meldingen gikk ut på at personen ble påkjørt mens han gikk på fortauet, opplyser operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Ved bevissthet

Berglund opplyser at mannen, som er født i 1959, virker å være skadd men var ved bevissthet. Han lå på fortauet og klagde på smerter da politiet kom til stedet.

Adressas reporter på ulykkesstedet opplyser at det var en buss fra AtB som kjørte på mannen. Han er sendt til St. Olavs Hospital i ambulanse.

Politiet avhørte en rekke vitner som satt i ulykkesbussen. Ingen av disse skal være skadd.

Usikre omstendigheter

— Det er litt usikkerhet rundt omstendighetene - om mannen ble påkjørt mens han var på fortauet, eller i veikanten, sier politibetjent Helge Wengstad til adressa.no.

Han håper avhør av flere vitner etter hvert vil klargjøre årsaken til uhellet.

— Vi er nå i en undersøkelsesfase, opplyser han.

Et knust speil skal være eneste synlige skaden på bussen etter ulykken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trolig ble mannen truffet av speilet på bussen da han gikk ytterst på fortauskanten. MMS-FOTO: JONAS BJØKLI

Gikk helt på kanten

Lørdag morgen kan operasjonsleder Jan Steindal fortelle at et vitne har opplyst at fornærmede gikk helt utpå kanten av fortauet.

— Dersom da bussen ligger helt inntil fortauet kan nok speilet komme borti fotgjengeren, dessverre, og det virker som det er tilfellet her, opplyser Steindal.

Observasjoner tyder også på at mannen har sjanglet litt ut mot veien i forkant av ulykken. Den kvinnelige bussjåføren fikk beholde førerkortet.

— Det virker som den påkjørte kan ha vært litt uaktsom, selv om man i utgangspunktet skal være rimelig trygg på et fortau.