– Tryglet drapssiktet om å gå til psykiatrisk behandling

Kona til den drapssiktede 44-åringen tryglet ham om å gjenoppta psykiatrisk behandling i månedene før hun og hennes to barn ble drept.

To barn og deres mor ble funnet drept i denne boligen i Bjerkealléen på Grefsen.

Les mer om saken:


Torsdag ble en 34 år gammel irakisk kvinne og hennes to barn på ett og fem år brutalt drept på korttidshjemmet i Bjerkealleen 24 på Grefsen i Oslo. Kvinnens mann, en 44 år gammel iraker, er pågrepet for drapene. Da mannen ble pågrepet, sto han utenfor korttidshjemmet og ventet, tildekket med blod. Mannens familie forteller i VG at 44-åringen gikk til psykiatrisk behandling i sitt hjemland Irak.

– Kona forsøkte å overtale ham til å gå til en psykiater her i Norge, men han er en meget sta person og nektet, sier en venn av den drapssiktedes familie til VG, på vegne av siktedes eldre bror.

Les også:

Les også

Nabo: - Jeg fikk høy puls og gåsehud

De siste månedene etter at mannen flyttet tilbake til Norge fra Irak, har han isolert seg fra familie og venner. Kona skal ha vært fortvilet.

– Den drapssiktede hadde alvorlige psykiske problemer. Dette fikk han behandling for de siste årene han bodde i Irak, og det finnes legejournaler på det, sier familievennen.

44-åringens forsvarer Solveig Høgtun sier at det vurderes psykiatrisk behandling fortløpende.

– Han har ikke fått diagnosen psykisk ustabil, men er så preget av det alvorlige og tragiske som har skjedd, at det ikke var mulig å gjennomføre avhør, sier Høgtun.

Den eldre broren skal i løpet av de nærmeste dagene forklare seg til politiet. Ifølge familievennen ønsker han at broren får en streng straff dersom han er skyldig.