Norge

Friskmeldt Rønning vant 10 km

Etter diaré og magetrøbbel slo Eldar Rønning tilbake, og vant den klassiske sprinten på Beitostølen.

Eldar Rønning var hoppende glad etter seieren på Beitostølen.
  • Thomas Larsen Røed
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Eldar Rønning har vært en av de hardest rammede av mageviruset som har plaget landslagsløperne. Søndag på Beitostølen viste Rønning imidlertid at han var tilbake i storslag. — Jeg var vel fornuftig, hørte på legen og tok det med ro, sier Rønning til NRK, og røper at sykdommen var så ille at han måtte ta paracet for første gang i sitt liv. For det var en kraftig nedtur da sykdommen rammet landslagsløperne.- Jeg ble litt deprimert da jeg ble syk etter at vi hadde hatt 17 kjempefine dager i høyden. Hele laget ble litt betuttet og skuffet. Lørdag hadde vi bare én landslagsløper på start, og det var godt at vi slo tilbake i dag. Vi har jobbet knallhardt sammen som lag. Nettopp derfor ble vi så skuffet da vi ble syke, sier Rønning til NTB.

Les også

Dahl aktuell for VM-dobbel

Med seieren søndag er standarden satt.— Målet er å bli verdensmester på 15 kilometer i klassisk stil i Liberec. Jeg går ikke for å bli nummer to, fastslo han kontant.

Imponert landslagstrener

Landslagstreneren lot seg imponere over løperen, som i fjor gikk for sprintlandslaget. - Eldar har vært veldig flink og nøyaktig. Han har tatt det med ro og tydeligvis gjort ting riktig, men at det skulle gå så bra som nå hadde jeg ikke trodd , sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.John Kristian Dahl ble nummer to, 22,3 sekunder bak Rønning. Dario Cologna endte på tredje, bare fire tidels sekund bak Dahl.

Les også

  1. Dronningen av Beitostølen

  2. Bjørgen leverte som ventet

  3. Dahl aktuell for VM-dobbel