Norge

Orderud-saken begjært gjenopptatt

Privatetterforsker Tore Sandberg og Orderud-ekteparets advokat Frode Sulland har begjært Orderud-saken gjenopptatt, melder Romerikes Blad.

Ekteparet Per og Veronica Orderud tilbake på Orderud gård rett etter løslatelsen. Arkivfoto: Tore Sandberg / NTB scanpix Sandberg, Tore / NTB scanpix

 • NTB

– Vi har sendt inn det vi kan kalle et startskudd på en ny begjæring om gjenopptakelse av saken. Til nå er det kun standardskjemaene som er fylt ut. Den endelige og omfattende begrunnelsen er vi nok ikke ferdig med før etter valget i høst, sier Sandberg til avisen.

Begjæringen om gjenopptakelse av trippeldrapssaken ble sendt til Gjenopptakelseskommisjonen like etter påske.

– Det vil komme opplysninger som i mitt hode er oppsiktsvekkende. Vi gjør ikke dette som en slags lek, og vi mener at Per og Veronica bør få muligheten til å prøve saken på nytt i rettssystemet. Med denne dokumentasjonen mener vi det er grunnlag for å gjenåpne saken, sier Sandberg.

Natt til pinseaften 22. mai 1999 ble Kristian Magnus Orderud, Marie Orderud og deres datter Anne Orderud Paust skutt og drept i kårboligen på Orderud gård på Sørumsand. I alt fire personer ble tiltalt for medvirkning til overlagt trippeldrap. Ekteparet Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel, Kristin Kirkemo til 16 års fengsel, mens Lars Grønnerød fikk 18 års fengsel. Det har aldri kommet fram hvem som sto bak drapene.

Les også

Veronica og Per Orderud skilles

Ekteparet Orderud har hele tiden hevdet at de er uskyldig dømt. I 2005 ble det levert en begjæring om å få saken gjenopptatt, men den ble senere trukket.

I januar 2015 ble Per og Veronica Orderud løslatt fra fengsel etter å ha sonet i nesten 16 år. Kirkemo ble løslatt i 2011, mens Grønnerød ble løslatt i 2013.

 1. Les også

  Tore på Orderud-sporet

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Frode Sulland
 2. Romerikes Blad

Relevante artikler

 1. NORGE

  Lars Grønnerød (61), en av de fire dømte i Orderud-saken, er død

 2. NORGE

  Ble aldri avhørt: Drapsdømt skjøt mot uthus på Orderud gård

 3. NORGE

  Per og Veronica Orderud har søkt om gjenopptagelse av trippeldrapssaken

 4. NORGE

  Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud

 5. NORGE

  Nye tips fører ikke til ny Orderud-etterforskning

 6. NORGE

  Privatetterforsker og Orderud-paret hevder de har nye beviser