Norge

Full stopp på Flesland i nær to timer – lange køer

STENGT: Folk kom ikke videre fra avgangshallen på Flesland da sikkerhetskontrollen ble stengt.

Bergen lufthavn Flesland ble stengt i nesten to timer etter at en PC gjorde utslag på skanner i sikkerhetskontrollen mandag morgen.

Mandag morgen ble sikkerhetskontrollen stengt på Flesland.

– Det er en uavklart situasjon i sikkerhetskontrollen. Jeg kan ikke gi ytterligere opplysninger, men Securitas må få kontroll før sikkerhetskontrollen igjen kan åpne, sier Øystein Skaar, operativ sjef i Avinor på Flesland til Bergens Tidende.

Fant mistenkelig gjenstand

BT fikk melding om hendelsen klokken 06.40 fra reisende på Flesland. Politiet ankom flyplassen klokken 07.00, ifølge BTs journalist på stedet.

– En polsk statsborger hadde bagasje og sendte den gjennom sikkerhetskontrollen. Det slo ut på organisk materiale på en PC som ble kontrollert, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Klokken 08.24 ble sikkerhetskontrollen åpnet igjen.

Flere flyavganger er blitt utsatt, mens andre fly har tatt av uten mange av passasjerene som skulle vært med. Politiet tok med seg den polske statsborgeren og PC-en til Forsvarets område på Flesland.

– Vi har vært i kontakt med bombegruppen og har bestemt at det ikke er grunn til å holde flyplassen ytterligere stengt, sier Kolltveit.

FULL STOPP: Ingen kommer inn i avgangshallen mens politiet og Avinor jobber med å få oversikt over situasjonen.

Reagerer på manglende informasjon

Flere passasjerer reagerer på manglende informasjon fra Avinor om hva som skjer.

– Jeg kom til flyplassen 06.25, og dette skjedde klokken 06.40. Først klokken 08.11 kom det informasjon på lydanlegget i innsjekkingshallen om hva som foregår. Og det de sier da, har vi allerede lest i mediene, sier Terje Marthinussen.

Han skulle reist til Stavanger klokken 07.00. Flyet har forlatt Bergen uten ham.

– Det jeg reagerer mest på, er at er at det ikke virker å være noen kommunikasjon mellom de ulike involverte etatene. Jeg forsøkte å ringe lederen for sikkerhet i Avinor, han ante ingenting om denne hendelsen. Handlingselskapene og flyselskapene vet heller ikke noe om hva som skjer, de kunne lett ha informert passasjerene pr. SMS eller i skrankene dersom de fikk informasjon fra Avinor og politiet, sier Marthinussen.

Les mer om

  1. Securitas
  2. Avinor
  3. Politiet
  4. Bergen lufthavn, Flesland