Norge

21-åring omkom i småflystyrt i Oppland

Det var en 21 år gammel mann fra Ålesund som omkom i flystyrten i Sør-Aurdal tirsdag. Mannen var bosatt i Skedsmo kommune i Akershus.

Havarikommisjonen hentet onsdag kveld ut flykroppen etter dødsulykken i Sør-Aurdal.
  • NTB

Ifølge en pressemelding fra politiet er de pårørende i tett kontakt med politiet og hjelpeapparatet i egen kommune.

– De ønsker mest mulig ro rundt seg da dette er en tung tid for dem, skriver politiet.

  • Bakgrunn: Piloten omkom da småfly styrtet i fjellvegg i Oppland

Den omkomne ble onsdag formiddag fraktet ned fra ulykkesstedet. Torsdag ble også vrakrestene etter flystyrten hentet ned til Statens Havarikommisjon for videre undersøkelser.

– Vi har hentet ut flyrestene vi var i stand til å finne uten klatrekompetanse. Vi vet at det ligger flydeler lenger opp i bratthenget, men vi må skaffe riktig kompetanse før vi henter ut dette, sier Hans Herdahl, havariinspektør ved Luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen til NTB.

Ukjent årsak til styrten

Han legger til at vraket etter flyet er veldig ødelagt, og at det er altfor tidlig å si hva som er mulig årsak til ulykken. Havarikommisjonen håper de kan si noen innen tolv måneder.

– Vi skal undersøke flyvraket, prate med vitner og hente ut informasjon om lufttrafikk og vær. Vi må først danne oss et totalbilde før vi kan gå ut med mulig teori, sier Herdahl.

Sendte ikke ut nødsignal

Ifølge NRK sendte ikke flyet noe nødsignal før det braste inn i fjellveggen. Det styrtet ved Dyttholknatten i Sør-Aurdal tirsdag kveld rundt klokken 21.15.

Flyet var av typen Aquila A211. Det hadde to seter og tilhørte Nedre Romerike flyklubb.

Nestleder i flyklubben, Thore Nylund, har sagt til TV 2 at den omkomne var en ung person som ikke har vært medlem i klubben lenge. Vedkommende hadde flysertifikat og var på en privat tur da ulykken skjedde.

Nedre Romerike flyklubb er landets største og holder til på Kjeller flyplass utenfor Lillestrøm. Ifølge Nylund var flyet som styrtet klubbens nyeste og ble levert i 2016, skriver NRK.

Vitner avhørt

Flere vitner ble avhørt av politiet i Valdres onsdag. Ifølge politiet var én mann vitne til flystyrten og meldte fra om hendelsen. Andre i området skal også ha sett eller hørt flyet rett før det styrtet.

– Politiet er i etterforskningsfasen hvor vi skal sammenfatte all informasjon knyttet til hendelsen. Det er bl.a. forklaringer fra personer som var i området da flyet kolliderte, opplysninger fra arbeidet og undersøkelsene til Havarikommisjon og politiets kriminalteknikere, opplyser politiet torsdag.

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Sør-Aurdal